shopping igen...

denna gång blev det scrapsaker från 2 butiker...närmare 600 kr från båda butikerna så jag hoppas det räcker ett tag...nästa scrapshopping får bli tidigast i oktober...måste ju scrappa lite oxå...

Hehe, alla mail i inboxen är olika ordrar från olika ställen...hm, adlibris, bokus, scrapperiet, designat, svensktskolfoto.

Sen vill jag ju beställa lite från halens...men vi väntar lite med det tror jag...måste ha koll på slantarna. Vissa saker ska betalas i förväg, å sen kommer ju ett par fakturor å vissa andra kommer först om några veckor så det som ska betalas inom en vecka får betalas först å sen får vi se om det blir en beställning eller om jag får skjuta fram det ännu mer.

Om en timma ska jag tillbaka till skolan...kom på att jag inte har bok men får väl kolla i Lindas...den boken är på väg, förhoppningsvis kommer den idag. Då ska jag hämta ut böcker ikväll...kommer dom inte idag så får jag hämta ut böcker ändå som jag behöver imorgon...typiskt att de inte kom samtidigt. Blir en massa spring...men men, inget jag kan göra nåt åt ju.

dags att gå snart.

Ska snart gå till skolan å hämta lillfjant.
HAr suttit å chattat med min kompis lillasyster ett tag oxå...när hon va liten så skulle hon dela brythjärta med mig...hihi. Tror hon fyller 18 iår...skoltrött va hon, stackarn...men sa att det e bättre å gå klart...annars får man börja om på nytt som jag fick göra...bättre å ha betyg å sen hoppa på nån annan utbildning...hoppar man av gymnasiet så får man ju inga betyg heller.
Kul å snacka med Mickis...sågs hos Nettan för några år sen å innan dess var det nog på Tobias dop...han är väl 9 år kanske?!? Tiden går så fort så han kanske är ännu mer?!? Förvirrande!!
Tvätten e hängd å jag hållerpå å hungrar ihjäl, men men...hinner inte käka nu. Ska gå lite tidigare idag för risken att Jocke glömmer sin tröja idag oxå e STOR!! Så går jag tidigare så finns det en chans att få hem tröjan oxå...sen fick jag nyss ett mail, vi får veckobrev från skolan via mail. Å på måndag redan e de skolfotografering...hur ska man minns det?? Han får ta på sig nåt snyggt då, å fixa håret om vi hinner...haha...han har eget hårgele som luktar cola.

Nä, ska gå på toa, blossa, å ta på mig så går jag sen!!

så skönt med helg

vart en massa skrivande både med penna å dator denna vecka. man känner i händerna att det är dags att vila sig lite kanske.
Idag har vi haft information och layout å jag hann med 4 uppgifter. Hittills rätt lätta saker...fast måste väl öva in det lite i skallen oxå...marginaler å hängande indrag å sånt i words...jag har aldrig hållt på med det så...att skriva å allt enkelt funkar ju på rutin men sen de där andra som man aldrig täönkt på...enkelt men det ska ju in i skallen oxå så man fattar va man sysslar med...
Mötte Teresa direkt innan jag började. Jag räddade hennes dag med min 500-lapp...hon glömde sitt kort hemma å skulle handla på vägen hem för dom ska ha barnkalas i dag...så nu slapp hon gå hela vägen hem innan...
Själv fick man ju nästan ryggskott...4 feta skolböcker att släpa på...plus det jag redan släpade på...2 skolböcker för dagens lektion bla...plus block...ja, TUNGT var det!!!
Men jag fick ju åka bil hem så ryggskott slapp jag.
Funderade annars på å gå till centrum ¨å hämta ut böckerna men fick veta att "familjen annorlunda" ska filma i centrum klockan 13 så jag skjuter på det...finns annars en risk att hamna på film senare idag...haha. En familj här på gatan som e med i nya säsongen, å Jocke e kompis med några av barnen + att de går i hans skola så...förra fredan så mötte jag kamerateamet 3 gånger på 30 minuter..haha...får se om man e med på tv nåt sen. Gör inte mig nåt direkt men det e lite ovant. Vet ju inte hur jag ska bete mig när någon filmar, å det gör ju  inte saken lättare när de kommer med fetingkameran å ett skaft med mikrofon på.
Jojo...nu ska jag ta hand om tvätten medans jag minns. Den hann inte bli klar innan jag gick till skolan så får fixa det nu.
Jo, sen hoppas jag ju att resten av böckerna oxå kommer, så kan jag hämta dom samtidigt istället. Jobbigt å springa dit varje dag ju.

pling pling pling på dörren...

Jockes nya kompis...Mats eller Max...ja nåt sånt heter han...igår eller vad det var så fråga han oss vart vi bodde...gata, nummer å våning å sen höger eller vänster från hissen...
Snacka om att minns bra...nu ringde han på...haha...men Jocke sitter å käkar...å då kom ju han på att han inte har käkat så han skulle hem å göra det...haha...
Jaja, lite uppiggande...
Fick ju gå ut å hämta Jocke förut...han cykla omkring utan hjälm....ajabajja!!!
Sen vägra han hämta hjälmen...då snodde jag hans cykel å gick hem!!

Sen tog jag några bloss å lugnade ner mig lite...å gick ner igen...tog sin lilla tid å få hem han...de höll på nåra st å klättra på mattpiskarställningen...å blev samtidigt tillsagda av gubben med hunden.

Sen träffa vi gamla dagiskompisar...eller deras mamma...de flyttade för ett par år sen så stanna å snacka med henne en stund...arg som jag va försökte jag va så trevlig det gick...

Nu ska jag dricka kaffe å vin...har sovmorgon imorgon...så först kaffe å sen ett glas vin!!! Mitt i vecka..men men...blev sugen å jag har en oöppnad på diskbänken...haha...
Imorgon har vi bara en lektion...med Cornelia. Information och layout.
Skönt, har fått de böckerna...de andra väntar på presentklippet å resten e på väg...tänkte väl vänta till imorgon å se om de kommer då...de kommer till samma ställe...

Idag vart det en massa sidor skrivna...haft feA och Personlig försäljning...å sen repetion på ekvationer...hjärnsläpp på det sista...haha...jaja, kanske man får ordning på det tillslut.

Nu e kaffet klart.

regniga onsdag

ruggigt väder!!!
Hade bara en lektion idag å det passade bra. Fast det e ju synd att det regnar för annars hade jag jobbat på solbrännan...haha.
Men jag har ialla fall tvättat håret nu som jag "glömde" igår. Å så har jag sett på lite film...å beställt lite från h&m...skulle beställa mer men det vart så många olika leveransdatum så jag tog bort lite...å så vill jag ha allt i samma paket helst...så om några veckor då...3-4 veckor...å resten var fram mot november först så tog bort det...det kan vänta. Tänkte beställa från ellos oxå...men har inte gjort det...fick svårt å välja tillslut...
Jagar just nu pumaskor, munkjacka å byxor...typ "kostym"-byxa. Egentligen behöver jag jeans oxå men ska försöka ta det i en "riktig" butik så jag kan prova...blir nog så med puma skor oxå...ska till stadium å kolla å sen kan ju Linda få köpa dom åt mig...hon jobbar där å har 20% på allt...så ska kolla där först.

Ska väl gå förbi centrum sen oxå...ta ut pengar till Teresa, hämta ut scrap-paketet...ja, sen va det nog inget mer...får se om jag gör det innan jag hämtar Jocke eller om jag släpar med han, han kan ju vänta utanför då så går det snabbare. Han cyklar å jag hatar hans lås...sånt där "krull-lås" å jag trasslar in mig själv å allt annat när jag håller på med det....

Nu ska jag kolla halens-"katalogen" för september som kom i brevlådan nyss...dom kanske har bra brallor...minns att jag inte hittade några kläder sist jag kollade, bara sängkläder å sånt så sket i å kolla där men då tänkte jag inte på att jag behövde såna byxor...har ett par, svarta...vill ha gråa å nån färg till...är så trött på att ALLTID använda samma...

Detta har jag beställt hos h&m:

kajal, bh, cardigan, cardigan igen å mysbralla till Jocke.
Får beställa mer senare i höst...lika mkt till typ...nä mer...haha...en till cardigan, munkjacka, en till bh, strumpor till mig å Jocke...sen behöver ju han munkjacka med...

färdig!!

Ja, idag möttes vi i skolan vid 8.15 å skrev lite frågor...sen åkte vi till Arlanda stad å gick runt å försökte hitta nån att ställa frågorna till...men ingen hade tid å vissa verkade skraja för frågor så...men vi fick en mailadress så vi har skickat frågorna dit å så hittade vi en till mail å skickade till så får hoppas att dom svarar snart.
Vi gick in på Mr Gap oxå men killen var asiat å snackade engelska å vi fick ju rätt stora problem å översätta våra frågor men vi försökte å fick väl korta svar på hälften av frågorna ändå.
Sen åkte vi tillbaka å gick hem till Donya å skrev mailen å lite sånt...nu väntar vi bara på svar, å sen ska vi skriva en sammanfattning å sen e vi redo för redovisning på tisdag.
Så det blev en kort dag idag...skööönt, för det e sooooligt...å jag har en bok att läsa så det blir ju kanoners.

äh, det funkade visst inte...

Alla besökare igår lämnade såklart INTE kommentar...men tack ni som gjorde det.

Halva skoldagen har gått å har en lektion kvar...Linda hämtar upp mig här om  drygt 1 timma...så jag hinner väl tömma disken å få i mig nåt ätbart innan dess.

Imorgon så blir det projektarbete...arlanda stad ska vi till å ställa frågor på nåt företag...

HAr just packat en tung hög brevpapper till en tjej som lagt undan över sommaren...å nu ska hon köpa dom...fast jag har slarvat bort lappen där jag skrivit hennes adress å slutsumma...så jag fick räkna om å väntar nu på adress å betalning.

Hoppas oxå att mina böcker kommer SNARAST...så man kan börja plugga nån gång...6 st böcker väntar jag hem...plus scrap-paket...4 paket totalt...tänk om allt kommer samtidigt...hur ska jag då få hem grejerna????? haha...bästa är ju om det kommer med en dags mellanrum...å helst att böckerna kommer i rätt ordning som jag behöver dom...men det e ju liiiite svårt att styra själv...haha...Nä, nu ska jag göra nåt vettigt.

Godmorgon alla söndagspigga människor...

ALLA SOM LÄSER DETTA INLÄGG...läs längre ner!!!

Jag vaknade innan 8 idag...å jusy nu sitter jag å dricker sista koppen kaffe....sen ska jag hoppa in i duschen...det ska bli skönt för det e väldigt varmt här inne.
Igår kunde vi blivit båtägare...planen va att vi skulle kolla på båten igår men han sålde den igår...SÅ SYND!!! För min pappa va verkligen med på att köpa den ihop...men vi får kolla vidare å hoppas att vi hittar nåt likvärdigt till liknande pris...gärna med trailer till.

Gjorde makaronipudding igår...men den blev lite lös...men det smakade gott...jag gick efter kokbokens recept på stanning å inte efter mammas...nästa gång kör jag mammas!!! lika många dl mjölk som antal ägg...
Efter det så va ju mjölken slut så vi cyklade upp till ICA å handlade lite...jag har ju cykelkorg numera...men det blir såååå vingligt å cykla om man fyller den...men jag blev förvånad att jag orkade cykla upp för hela bron...utan att ta sats...sa innan bron att jag skulle behöva backen innan som sats men det gick bra ändå...otränad som man är så hande man ju lite svårt å andas när man väöl kommit upp men eftersom det kommer en liten backe till efter bron så va de bara å trampa på...haha...jaja...ska försöka cykla lite varje vecka...å jag tror att lite e allt jag behöver för resultat...har ju inte cyklat på åratal lixom...känner i låren bara på några minuters cykling...

Sen vore det ju kul om ALLA SOM LÄSER DETTA INLÄGG skriver en rad å berättar det...nya som gamla läsare...å hur ni hittade hit. Efter semestern så har ju alla läsare försvunnit typ...20 st mer hade jag ju innan semestern...
Så, vem läser? å hur hittade du hit? Första gången eller trogen läsare?...
Bäst jag pingar...så kanske nån ny tittar in oxå...

pling i ping

ja idag e det lördag å det brukar ju va trevligt...MEEEEEN...det regnar ju oavbrutet....fy fasen!!!
Man blir så deprimerad...eller blir man inte det*???

peeing chihuahua


peeing chihuahua

Skolvecka nr 1 slut.

Haft information och layout idag...blir mkt words, lite powerpoint å annat. Blir nog kul.

Sen kom Patrick å hämtade mig å så åkte vi till systemet å köpte vin å cider.
Tänkte att man skulle avsluta veckan med ett par glas vin vid tv'n eller på balkongen...fast nu vart det mörkt ute...hoppas vi slipper regn...varit sååå fint väder hela dan tills nu...

Väntar på att Teresa ska komma på vad hon ska ha för böckerna...är 4-5 st eller nåt till nästa termin hon har liggandes. Å dom ska jag ha!! Pris e egentligen skitsamma...bara jag slipper köpa ALLT nytt...det landar ju på tusenlappar lixom.

Sen har jag beställt de sista böckerna idag...
Så i nästa vecka blir det nog en del springande till centrum. 3 beställningar på väg. Plus en scrap-beställning...

Nu ska jag rensa min mail...har en del gamla mail jag inte behöver...gamla skolmail, gamla beställningar, gamla tradera-affärer...allt sånt e ju passe´.

Sen e de dax att gå till Jockes skola. Ska ta med PAtrick oxå så han vet vart han ska gå...han va ledig  idag...å han har bara latat sig...tvätten verkar han inte ha tagit hand om, å inte disken heller...e ju bara å plocka ur å så ställa in det lilla som e smutsigt...jaja, jag får väl ta tvätten, men disken får han ta...SUCK!!

så skööönt.

Håret e nytvättat å svalkar av...det var riktigt varmt i solen när vi gick till skolan.
"glömde" tvätta håret igår så gjorde det nu istället...har ju inte lektion förän 10.35 så de e ju lugnt. Å en tvätt e på...snart klar. Skönt å beta av lite innan dagen ens hunnit börja.

Sen hade Teresa nästa termins böcker så dom ska jag köpa. Linda köpte samma böcker igår av Thomas å Kjell okejade dom. Dom gick ju samma utbildning för 2 år sen, men som sagt, deras böcker e äldre å kanske inte stämmer HELT med hur det ser ut idag...men han har ju okejat dom för Linda så då kör jag på samma!! Dessutom billigare för mig...Vissa av böckerna e ju snordyra.

Mina naglar ser hemska ut...borde fixa...men inte nu.

annars funderar jag på att gå till skolan såhär idag...haha..


goder morgon...sovmorgon men pigg tidigt ändå...

varför?? Snoozade 1 gång men låg bara å stirrade...haha...alla andra dagar e man ju sjukt trött...men idag när man inte behöver stressa så e man piggelin...jaja...

Har nu 154 vänner på facebook...å tänk va många man saknar...gamla kompisar, släktingar, gamla klasskompisar...
Hur många känner man egentligen??? Fast många av dom på listan har jag aldrig träffat...gamla brevkompisar...en tjej som brukar handla av mig på tradera oxå...Men många brevkompisar har jag träffat oxå. Sen e de ju kompisar, några gamla klasskompisar, några släktingar...bekanta...nya kompisar från skolan å så...

Hm, funderar på å skapa ett NOSTALGIFOTOALBUM där...fast folk kanske blir arga då...haha...

Jaja, i med frukosten å klä på sig å sen går vi till Jockes skola, sen ska jag hem å tvätta håret. Å sen blir det lektion i Information och Layouy A. Får man inte missa för den kursen e så populär och reservlistan va lång tydligen...fast vi har ju förtur eftersom denna kurs e inbakad i den utbildningen jag går. Men man kan faktiskt förlora sin polats ä'ndå om man inte kommer.

Å datakontot testade jag igår...så det funkar...nu gäller det att memorera koden så man slipper rota runt i väskan...sen om ett par veckor ska jag byta själva koden...det e alltid lika spännande...för ibland så vill inte datorerna det...dom kommer att fråga om det verkligen är vi som försöker logga in å hålla på å krångla...för mig kommer det krångla!!! Jag råkar alltid ut för sånt...haha.
Mitt första konto jag fick i skolan funkade ju inte alls...andra gngen så gick det väl kanske bättre....fast då lyckades jag väl hitta tröga datorer istället...

Nä, nu ska vi ta å sätta fart...Jocke har ju skola som vanligt...de börjar senast 8.30 å jag brukar lämna han senast 8 de andra dagarna...så så mkt sovmorgon e de ju inte ändå...

hej hopp.

(min blogg e värderad till :
4 001 kr
..spacemouse..)
http://bloggvarde.se/

grupparbete

jahapp. då var man lite mer igång...nu håller vi på å startar en restaurang...Vi är i 5 grupper och alla har fått samma uppgifter. Sen ska det redovisas å se hur olika alla tänkt.
Sen börjar nästa grupparbete...samma grupp men denna gång ska vi uty i kommunen å söka upp företag. En i gruppen har bil så det e ju praktiskt.

Imorgon blir det "sovmorgon". Börjar 10.35...men Jocke börjar ju innan dess så blir en snoozning kanske...haha.
Nä, nu ska jag fördriva tiden med att läsa lite på balkongen. I någon timma eller så...men det e rätt varmt där å rätt så blåsigt så vill inte öppna upp 2 much...då flyger det iväg papper å kommer in en massa skräp...men värmen lär ju stanna kvar...jaja, bäst å passa på å sola lite...snart e de höst på riktigt.

hot hot hot...läs min blogg...någon... =0)

Suttit på balkongen ett tag å kollat i klädkataloger...hittat liiite...så kanske jag vågar mig på ett par beställningar...annars brukar det vara för mkt jag vill ha...
Å så kom ikeakatalogen...snabb bläddrade igenom. Vek in en sida...minns nu inte alls vad det var för nåt men nåt jag behövde var det ju...
Sen hann jag läsa ett kapitel i boken å sen höll jag på å svettas bort...
Å nu så e de dax att gå till Jockes skola...säger dagis hela tiden men SKOLA heter det ju...

å klart för idag med.


Haft första lektionen i feA, allt var ju bekant...gått kursen innan så...
Sen va de dags för datalektion...konstigt nog fanns mitt konto kvar men tror ni jag kom ihåg koderna?? Nope!! Så sällan använt skolans datorer å då minns man ju inte sånt.
Däremot så borde ju Lindas varit kvar, hon som senast använde sitt i våras...men hennes va inte kvar. Hon va inte med på den lektionen så jag får väl hälsa det...att Kjell har hennes kontrakt.
Jag ska testa min nya kod imorgon. Man skulle vänta ½timma typ å eftersom vi inte hade nån lektion så orkade jag inte vänta så länge utan jag cyklade hem....å nu sitter jag här. Cykeln gnisslar...så nån ringklocka verkar jag inte behöva...får be Patrick kolla på det...kan inte hitta exakt vart det gnisslar men det e fram ialla fall...

Nä, nu ska jag ta å beställa böcker...lyckas inte hitta några begagnade...de e alla för gamla...ekonomi e ju färskvara så de böcker som e från 4 år sen e för gamla...
Får ta å beställa de böcker som finns å ta resten sen...de verkar va slut överallt på vissa böcker..

Sen blir det alvedon igen. 1½ vecka efter vi kommit hem å det ger sig aldrig...brukar gå på en vecka men ibland så blir det längre tid...rätt jobbigt...speciellt om det e åska i luften (då blir det värre huvudvärk...)eller soligt...(då anstränger man ögonen på ett sätt så man kan få ont oxå...). Det räcker med den värk man redan har ju...

----------------------------
2 av 4 böcke e beställda...de andra två hör ihop å den ena e slut överallt...så jag väntar med båda...kanske jag får 20 kr rabatt när den väl kommit in...alltså...genom att handla på adlibris...de va lite billigare där...å de jag beställde nu e billigare på bokus...
----------------------------
Lunchdags...i form av fika...


har mina läsare semester ännu??

jaja, skriver ialla fall.
Dag 3 i skolan å idag ska vi väl börja lite mer på riktigt.
Å för Jocke verkar det gå bra i skolan oxå...inga problem att lämna hos helt nya människor...precis som om han känt alla nya fröknar lika länge som sina gamla lixom.
För mig så är det ju samma lärare jag redan haft i 1 år på distans så...men 28 elever e vi å det e bara 4 st jag känner igen sen innan + mig själv då.

Äh, nu glömde jag vad jag skulle skriva...
Jag dricker kaffe å Jocke käka frukost å zappar mellan barnkanalerna...han brukar glömma å käka när det e barnprogram på tv men just nu så käkar han...
Tagit fram en banan åt han oxå, försöker torka hans bananpåse så vi kan ha samma påse. Blivit kondens i påsen när den låg i kylen...så både banan å påse va ju blöta...så det e bara å vänta å försöka komma ihåg å ta med den sen.

Nä, nu ska jag kolla vilka kläder som vi ska ha idag. Blir lite bättre väder idag lät det som...å torsdag å fredag med. Sen var det ju skor oxå då...vilka ska jag ha...måste jag ta gympadojjor?? Jag kan ju inte byta till de andra skorna eftersom de e likadana...bara färgen som skiljer lixom...men skavsår har jag ju erfarenhet av (kan man ju lugnt säga!!) så det e ju bara å ta helt andra skor...å hoppas att det inte skaver...annars får det bli barfota...

Ska nog ta å försöka hitta ett par BRA gympadojjor som klarar regn...indoorskor säger ju allt...men de e ju så ruskigt sköna så...men inte när det regnar!! Så det e en prio1 på handlarlistan. Snart e de ju höst så måste ju ha nåt bättre på fötterna. prio2 e oxå skor...lägre stövlar som INTE är mocca...de jag har e så slitna å läcker...fast detta har jag nog tjatat om i evigheter...men när jag köpt nya så slipper ni sånt tjat...haha...kanske...

Nä, åter till det jkag SKA göra så hörs vi senare!

ösregn...

...jag som tänkte ta cykeln å åka ungefär nu...jag får helt enkelt låta bli...väntar ut skuren å får väl promenera...man kan ju torka av cykeln annars...men som det ser ut nu så hjälper nog inte det...jaja...svamparna lär väl ploppa upp ur marken...men vad gör det när inte jag e i närheten...blir väl tidigast nästa helg...eller ännu senare...

Nä ut å plaska!!

(inlägg nr 6 idag va?!?, dåligt med läsare idag...)

ny bok påbörjad.

Japp, nu ska jag läsa denna bok.
Ska börja på sida 20 så kan ju inte säga ännu vad jag tycker...

Johan Theorin - Skumtimmen

Har hittills bara läst dessa i år.


Helene Tursten - En man med litet ansikte
Qiu Xiaolong - En röd hjältinnas död


Arnaldur Indridason - Glastbruket
Arnaldur Indridason - Kvinna i grönt


Stieg Larsson - Trilogin

bada vore skönt...nån som testat dessa??


eleven.se
Fast det finns ju lite billigare alternativ!! Men dessa va fina tyckte jag...härliga färger å dekorativa. skulle vilja ha alla uppradade på hyllan. Men jag har redan en hel del badgrejer så det får väl bli en annan gång det...Fast bada kan jag ju göra...

Skavsår har jag visst börjat få...WHY?? har ju gått med dessa utan ett problem...men idag så...men det var väl språngmarschen till skolan i morse antar jag...plus igår...då regnade det å det stressades...får ta andra skor sen å vila från favoriterna några dagar. Ont i hälarna med...(klamp klamp - gångstil vettni)Fotbad vore ju annars toppen, men har inget att bada fötterna i...förutom badkaret då.

Som tröst ska jag nog ta å bläddra i klädkataloger å se om jag ska handla nåt!! Jag som verkligen inte har plats...men som jag brukar säga...jag måste köpa nytt FÖRST å sen kan jag kasta eller sälja...
Fast sälja känns som jag inte har tid med riktigt...men man kan ju kanske lägga ut LITE...det e ju det som e problemet...börjar lägga ut å sen så ligger allt ute helt plötsligt....

Dessutom så regnar det nu...hoppas det slutar snart så cykeln torkar...fast kanske inte kan ta den ändå...kanske min lampa sitter kvar...men då hänger den vid framhjulet så då får jag strunta i cykeln...

bara ett tal kvar

å jag vet ju att jag kan det men det gårt bara inte...men de andra 4 har jag hux flux bara löst utan vidare...varför gick inte det igår???

Detta har jag problem med. (fast jag kan det ju egentligen...men i mina böcker finns inget sånt men jag minns det så väl från skolan...1-2 år sedan.)

6(x+2)=17-4(x-6)

Kan du så hjälp mig!!

skoldagen e över för idag

imorgon ska vi börja på riktigt.
Idag var mest information om ämnen, studieteknik osv.

Å skitont i fötterna...fick stressa till skolan. Gick fort i flip flop...men Lenda körde mig hem idag igen.
Hennes dotter tyckte visst att Jocke var en rolig kille...hon berättade att han hade hoppat i vattenpöl å kallat sig själv för skitgris...haha...Han va ju helt prickig när jag hämtade han igår...å blöt i skorna å så...vattenpöl, sopkvast och Joacim...det blir blött å lerstänk å en massa skratt...kan nästan se det framför mig...

Får se om han e renare idag.

Nu ska jag testa matten igen...5 tal som jag inte löste...å gav upp...men tror jag kanske e den första på spåren...löste den ju igår men glömde HUR jag gjorde å provade 128 varianter typ...sen det andra vet jag inte alls...

Men det e bara å prova igen.

Linda hade redan fått csn-betalning...ska kolla om jag fått, annars kommer det ju senare. Men igår så stog det ju planerad på 10.000 men inget datum...ska väl gå in å kolla det.
------------------
Nope, inga pengar hos mig inte...men barnbidrag om ett par dagar ialla fall...å sen kommer mina några dagar efter...HOPPAS JAG!!
-------------------
hm...den 19...det e ju imorgon...då ska dom betala ut mina pengar...TACKAR!!

ny dag igen

å ny skoldag igen...fast böcker e jag utan...men laddat upp med pennor, miniräknare å nåt å skriva i.

Jocke käkar frukost nu å sen ska vi skiva äpple...det va så stort så det går inte ner i hans fruktlåda...men delar man det ska det väl gå i...

å jag verkar ha nån slags nackspärr...igår satt det på andra sidan, idag har jag svårt å vrida åt vänster...ska vi köra båda sidor imorgon då kanske?!?

Å så håller vi tummarna för att det blir bättre väder...skulle ju regna idag med men hoppas det inte blir som igår morse...usch, det öste ner till å från...

Nu ska jag klunka i mig sista kaffeskvätten å kika i klädhögen...försöker använda det som e påbörjat...men det e inte så lätt...mest tunna sommarkläder...1 kjol, 3 klänningar å solarkläder typ...men har 2 koftor igång å ett par jeans så jag kanske kan lyckas ändå utan att rota fram nytt ur garderoben...

Lät som om det blir lite bättre väder framåt så kanske får använda resten jag har igång oxå...sen e de dags för tvätt...på fredag.

Nä, ska ta å börja göra mig klar nu å sen e de Jockes tur...får se vad klockan hinner bli innan vi går...det får avgöra om jag ska gå eller cykla...fast om jag gå¨r å Linda lämnar samtidigt så e ju chansen stor att man får åka bil...haha...usch, va lat jag känner mig...cyklade till å från Jockes skola igår eftermiddag å den lilla biten känns i låren nu...skandal!!

Ska väl försöka komma ihåg att skaffa datakonto till skolan oxå...det lär ju behövas då vi har datalektioner...plus att man kan få tillgång till webplatsen hemifrån oxå...

mätt i magen idag igen

idag fick det bli rester...
Jocke valde makaroner med köttbullar å så tog jag den sista tortillan...blev dock makaroner å köttfärs kvar men det kanske man kan blanda ihop lite fint till lunch imorgon...
Patrick får ta grillat med potatisgratäng han...

Jocke verkar ha somnat...ska väcka han för han e inte klar med maten å ska INTE sova...han ska gå å sova om 1½ timma.

Sen får vi se om det kommer hit någon som ska köpa byrån. Den står nu i köket å e väldigt bra, men lite väl stor för köket...den stod i sovrummet innan å hamnade sen i köket i väntan på en ny ägare...nu har vi kanske fått den såld...å kanske sängen eller madrasserna oxå...vi får se vad det blir av det...

nu dags för alvedon...avgaser å jag ni vet...(efter en längre tid på en plats utan avgaser)

Nähä, Jocke e visst vaken...han sitter å äter ropade han nyss...haha

matteproblem...hjälp mig...någon??

Har några tal som jag fastnat på...jag kan ju allt detta egentligen...men det står still...

1) En affär sätter ner priset på en cykel med 11%. Det gör att cykeln blir 396 kr billigare. Vad kostade cykeln från början?

2) Vid en kontroll av en tillverkad detalj framkom att 16,4% av alla kontrollerade fanns felaktigheter. Hur många kontrollerades om man hittade 41 felaktiga detaljer?

3) 6(x+2)=17-4(x-6)

4) 100 * X - (70 * X + 30 000) = 270 000

5) 0 = 100 * X - (70 * X + 30 000)


Hur jag än har gjort så har det bara blivit konstigt...så om någon kan hjälpa mig så blir jag glader.
Ska ändå ta repetionstimmar i matte men vore ju kul om man lyckades få till det...
Hoppas på att få nån hjälp...jag sitter å försöker så länge...slutar väl med att jag går igenom allt annat som jag räknat å får för mig att det e fel å så gör jag om allt å så blir allt fel...man får väl hoppas att det jag gjort är rätt...men ekvationer e ju ingen favorit...löst flera ekvationer men vet ju inte om nåt e rätt...procenten e jag mer säker på förutom de två jag skrev här...
Bläddrat i mina matteböcker men hittar inga såna tal alls...det e ju typiskt!!! Annars hade jag väl fixat det för länge sen...

Skickat in studieförsäkran...har ju bankID så det gick på tre sekunder...
å så hittade jag en länk till utbetalningar...å så här såg det ut... ser fram emot min första betalning!!!

Å de senaste utbetalda står visst med...snacka om att det va svårt å få ihop till julklappar i julas...det va inte mkt att handla för...men nu har jag ju heltid så det blir nog bättre!!!
(tilläggsbidraget e för ett barn, om någon undrar över det.)


klar för idag...

nu e jag hemma igen. Blev bara 1 timma i skolan idag...
MEN vi fick med oss ett matte-test hem...utan lösningar som vi ska lämna in imorgon...bara för att se vilka som behöver repetera matten...eftersom vi ska hålla på med mkt kalkylering så måste man kunna procent (nemas problemas), och såklart EKVATIONER...jag hatar sånt...har dock klarat mig bra på både A och B kursen men det e ju 1 år sen jag gick matte sist så det behöver nog repeteras lite...men först gör jag testet å sen får vi se.

Sen sa Kjell nåt om oss som gått FeA tidigare...nåt om betygen....får se vad som sägs...jag hade MVG i både FeA och Småföretagande A så vore ju skönt om man fick behålla det...
Småföretagande står med på schemat men eftersom den kursen är en samlad kurs för FeA och FeB så kommer vi inte att läsa den kursen...den e med för att vi ska få våra poäng...snällt va?

Nä, nu ska jag skicka in studieförsäkran...hur man nu gjorde det...
Å sen sätta mig å räkna...
Å ont i skallen har jag redan...ska nog ta å byta om till nåt torrare oxå...det öste ner när jag å Jocke kom fram till hans skola så jag stannade kvar några minuter...kom då försent till min skola men bara några minuter...sen fick man skjuts hem av Linda...får se när hon lämnar sin dotter på skolan...va hon nu heter...lämnar vi samtidigt å jag inte cyklar så blir ju bil trevligt...speciellt om det regnar...haha...

har inte alls lust

...idag börjar skolan...8:15.
Det e för tidigt för mig...haha...
Får se om jag cyklar...fast jag måste fixa med cykellyset innan jag kan cykla...så min korg kan sitta på styret. Min väska e så stor å känner inte för att ha på pakethållaren...allt blir mos å så e väskan lite får bred...

Jocke får väl cykla...hoppas det går fort på skolan då...annars kommer ju jag för sent...tror man ska skriva upp vilken tid man ska hämta å så...har jag ju ingen aning om nu...i värsta fall efter 17:00.

Köpt frukt nu ialla fall...dom ska ha med sig egen frukt/smörgås till skolan eftersom dom äter lunch så sent...de äter sist å får då lite längre tid på sig så de kommer ha 2 fruktstunder på förmiddagen. Den ena bjuder skolan på å den andra får de ha med själva. hur man nu ska komma ihåg det så tidigt på morgonen...
Äpplen å bananer har vi handlat...Jocke ville ha 5 andra fruker OXÅ, men det hinner ju bli dåligt då...haha...får köpa annan frukt nästa vecka.

Nä, ska höra om Jocke vill ha mackor nu...han ville bara ha mjölk å flingor till frukost...han brukar äta 1-2 mackor oxå så e bäst å höra en sista gång.
Men de äter väl frukt sen oxå...8:30-9:00 nånting...å sen runt 11:00 eller nåt sånt....

Ska börja kika på vad vi ska ha på oss oxå...Det regnar just nu...väldigt uppmuntrande...eller inte...jag får ta sommarskor ändå, för mina andra tål inte vatten...eller de tål vatten men man blir plaskblöt inuti så det går ju bort!!

Ska nog ta å skriva en lapp...annars kommer jag glömma skicka in en studieförsäkran...gör jag inte det får jag ju inga pengar...å så beställa böcker...men han kanske säger nåt om det idag...

Nä, dags för kaffekopp nr 2 å sen göra oss klara å gå till våra skolor...

(just nu ÖSER det ner)

ajajajajajaj

ont i skallen...det går aldrig över...jag tål inte avgaser tydligen...å alvedon vill ju inte hjälpa...nu ska vi åka å handla...hoppas jag hittar nåt trevligt som tröst!!

Å glöm ej att scrolla ner...nya bilder...

skolstart för mig imorgon

uscha...8:15 börjar jag....4 dagar i veckan...slutar 17:00 på måndagar...vadå rivstart??? fredagar börjar jag 10:35 å slutar 12:35...de e rätt ok. fast Jocke ska väl va i skolan senast 8:30 så blir ingen sovmorgon direkt...men måndagar...8:15-17:00...hur orkar man det...första dagen dessutom...fast det kanske inte blir så mkt imorgon?!?! jag har inte ens några böcker...men ska väl beställa i veckan.

Glöm ej å kika på sommarbilderna i inlägget innan!!

gäsp!! + foton

Blev sent igår med.
Lyckat kalas med massor av paket, fika...slapp diska...fanns en kaffekopp kvar (till morgonkaffet idag) så först nu går disken.
Vi åkte in till stan sen på kvällen, jag  Jocke å Patrick...kollade på raggarbilar.
Va bara inne ett par timmar...hittade ett parkeringsgarage vi aldrig testat innan vid kungsan...stog 10 kr / 9minuter på dagar sen fattade vi inte riktigt vad dom menade med kvällar...men det visade sig att det var fast pris på 40 kr mellan ett visst klockslag, så det blev bara 40 kr...brukar kunna landa på bra mkt mer när man står i garage men det va ju helt omöjligt å hitta en plats på gatan en sån kväll...sen fanns det gott om platser i garaget...va väl fler som tänkte samma som oss att det kostar för mkt...men det gjorde ju inte det.

Sen va de ju midnattsloppet oxå...Svärmor mfl sprang...
Dom hade inte tur med vääädret...när vi började gå tillbaka till garaget så mörjade det stänka lite å när vi åkte ur garaget så regnade det lite mer å det fortsatte så helöa vägen hem...annars var det ju fin fint väder hela dagen...så det var ju synd för dom.

Nu kommer semesterbilderna...


Pappas pälsmössa, kanske aningens varmt för det...


En kväll i skogen med min syssling Ingrid.


Strandad Joacim på vår lilla strand.


Sysslingbarnen (några), Jocke ville inte va med.


Cornelia och Joacim busar.


Min farmor på besök en varm solig dag!


Kräftfest.

Å så togs det en massa fler bilder men detta får räcka just nu.
 

Goder morgon.

Jocke väckte mig 7.30...känner mig bakis...jag å Patrick satt uppe länge å rensade lite filmer på datorn å kollade på film...hade nog vart lagom å gå upp nu...
Fått i mig en kopp kaffe å läst ut boken...den e läsvärd...får se vad mamma tycker...den första va ok men denna va dubbelt så bra, hoppas resten går åt samma håll..har tre till av Arnaldur Indridason...eller hur man nu stavar det...har inte islänska bokstäver ju...

Jocke e 6 år nu å i skolan hade det gått bra...nya kompisar redan.
Å så hade vi sent fika på kvällen med paket...när vi va klara med fönsterputs, bakning å dammning...
2 paket med carsbilar, han får ett till idag. Resten va kläder...bara spiderman och cars-kläder. större storlekar dock men han behöver inget nytt i mindre så det fick bli så. Dubbelstorlekar...han har vissa kläöder i 122 som e bra, men när det blir 122/128 så e de bra mkt större...så nu har han lite å växa i...122/128 och st 7-8 år. men han växer så det knakar...förra året växte han inte så mkt...om man kollar bvc-mätningarna...men nu efter sommaren har han vuxit...vi provade kläder i torsdags å rensade i lådorna så vissa brallor va ju för korta...

Nu ska jag betala tradera-faktura å kolla mailen...å ta en kopp kaffe till med ett korsord eller skvallerblaska på balkongen i solen...tubtop åkte på direkt jag klev upp...haha...urvaken som jag var...

ett kapitel senare...

...å 2 kvar.
Dags att börja gå...blev så varmt bara så kanske ska byta kläder...eller inte...jag orkar inte...
törstig vart jag med...klunka lite vatten å sen gå...behöver ju inte stressa...tar bara några minuter å gå dit. Synd att hans korridor ligger längst bort...å vi bor i huset längst bort...åt andra hållet...hade det varit tvärt om hade det tagit en minut å gå dit...men nu e de inte så...men det e ju bra å gå lite oxå...å så e det ju faktiskt nära ändå.

tröttis

jag har dammsugit färdigt...nu e de bara dammtorkning, putsa balkongfönster, baka, städa diskbänken kvar...å småplocket då.
Duscha å göra pannkakor med.
Naglarna e ifyllda...glömmer alltid att måla dom så passade på nu, å jag blev så trött av att sitta stilla en kort stund...
Hoppas jag orkar dammtorka oxå...

Får väl gå en sväng till centrum med Jocke oxå så han får sin glass.
Han slutar om mindre än en timma så jag tror jag sparar resten av städningen å vilar en stund!! Försöka läsa ett kapitel i boken kanske...ska försöka läsa ut den så mamma kan ta över den...
Fast det e nog inte så bråttom för henne för hon är oxå i en läsarsvacka...vi läser massor annars båda två, speciellt på sommaren...men i år är det bara jag som läst.
Denna läser jag nu:

Får se vad det blir sen, en av samma författare eller Theorin tror jag.

Jaja, har inte så många sidor kvar i boken så ska ge mig på den en stund...hoppas jag inte somnar...

det går frammåt.

nu e 3 paket inslagna, dammtorkat i Jockes rum, dammsugit å putsat hans fönster med...hallen å köket e dammsuget...å stora köksfönstret e putsat på utsidan...
Dammat lite med vippan, men ska torka med trasa sen oxå, å dammsuga...i v-rum å sovrum.
Sparar lite till imorgon, torka soffbordet å byta dukar på soffbord å köksbord.

Sen e de ju en massa småplock oxå...ligger lappar å grejjer överallt i lägenheten...muttrar spikar, skruvar...bruksanvisningar, kvitton...pennor...annat jag inte ens vet vad det är...
Sånt e jobbigast, man vet aldrig vart man ska lägga det å så åker de ner i en låda i sista sekund å sen blir det liggande å antagligen ligger det en massa gammalt från förra storstädningen kvar i lå´dan...men men...det e patricks grejjer det mesta...så det får han ta hand om!!!

Klockan går rätt sakta idag...hållt på här hemma å fixat sen 10.40 ca...med några pausar. Å fått en massa gjort...å ändå e klockan bara 11.20. Jocke slutar 13.00 så jag hinner nog köra dammsugning i resten av lyan pluss kanske dammtorka lite oxå...så mkt att plocka ner från hyllan bara...det är det som tar tid...torkningen går på en minut...men sen ska allt tillbaka å så ska man försöka centrera grejjerna på nytt...dvd-boxar, ljusstakar, klocka, et-docka...mm...samma sak med fönsterbrädorna...mkt att plocka av men torkningen går ju fort...men där behöver jag inte centrera så noga...

nu kom det visst post...en liten paus å sen städa igen då...

ensam hemma

jösses va ovant å inte ha Jocke hemma...

Han e lämnad, jag hade även med mig 2 kassar till skolan, extrakläder och regnkläder.
En massa släpande...
Vi fick inte va kvar...gick bra å lämna han...en puss å kram å hej då...
På väg ut träffa jag Tim å hans pappa...de hade visst kommit hem i måndags...varit på gotland i en hel månad...skööönt!! Fast Tim va visst inte så sugen på att börja skolan...han hade typ vägrat men idag så fick dom med han...haha, HAn känner ju Jocke så det kanske går bra åndå...å Baran oxå...sen e de Lisa å Iman från deras gamla avdelning...å några från äppelträdet...fast han känner ju till stället redan eftersom hans bror gick där förra året...eller ja fram till juni i år, så några i personalen känner han ju redan å så kommer ju hans bror gå i 1:an som e i samma korridor...så han ändrar sig nog...
Fick sällskap av 2 andra mammor till centrum...den ena har jag träffat EN gång tidigare å det var efter nyår då hon köpte min ekonomibok...å nu visade det sig att även hon ska gå samma kurs så det känns ju kul. En man e bekant med ialla fall...

Jag har nu handlat 2 tunga kassar med mat å annat...2 liter mjölk, 2 burkar marmelad, äntligen hittade jag russin...bland marmeladen...brukar de stå där?!?
sen lite flytande smör å smör till bakning, krögarpytt, nötter, en liten fryst tårta till i kväll...saft oxå...var det inge mer?? tungt var det...mina armar e halvt förlamade nu...

Ska kika på min lista på vad som ska göras...
Städa vet jag...usch, känner inte alls för det...men det e väl bara å sätta igång...dammsuga lite å damma lite...sen ska jag putsa balkongglasen i eftermiddag...nu skiner ju solen rätt på balkongen så det går ju inte då...
ska även baka men tar det efter skolan...2 kladdkakor e beställda. Sen e jag klar med bakningen.
Jo, slå in paket till Jocke är väl kanske perfekt å göra nu när han inte e hemma...

Dags att sätta igång så man inte får göra allt i natt.

BLOG CANDY

Blog candy hos Kamilla
Så mkt grejer å vilken snygg väska!!!
JAG VILL HA!!!
JAG BEHÖVER!!!
men jag vinner nog inte, gör jag ju aldrig!!!

Men man måste ju försöka!!

dag nr 2

haft ont i huvet varje dag sen vi kom hem...ALLTID är det så...luften e så mkt bättre på Vätö å det märks när man varit där en tid å sen kommer hem.
Idag har jag huvudvärk från start...brukar smyga sig fram runt lunch men nu hade jag det redan när jag vaknade...

Igår va första dagen på skolan, Jocke flirta till sig en tjejkompis som heter Natascha.
Hans kompis Tim verkar inte ha kommit hem från Gotland ännu så han va inte där...men resten av dom från hans dagis va där...
Efter det gick vi å handlade å sen hem å städade badrummet...å laga mat...

Idag fyller ju  Jocke 6 år å imorgon e de kalas med familjen så ska städa klart å baka klart. Måste handla lite mera grejer...
Jocke ville ha pannkakor idag så jag hoppas städningen går bra för det e så drygt å stå å grädda pankisar...tar sån tid...tråkigt men gott.

Klockan e snart 7 så ska väcka Jocke nu. Han har två paket som väntar. sen får han lite ikväll oxå.

Han ska va i skolan 9-13 idag så vore ju smidigt om jag får gå iväg å handla under tiden, så spar man lite tid lixom.
Annars så ville ju Jocke följa med å handla...kanske kan gå en snabbis å köpa nåt gott till kvällen å så har jag lovat han å köpa glass...

Får se om jag hnner ladda upp semesterbilder sen oxå...

usch va tidigt...

6.30 gick jag upp...kan ju va glad att det e soligt...men jag vet ju att det bara blir mörkare så...

Idag e alltså första dagen i skolan...2 timmar bara. 9-11. Sen efter går vi nog å handlar lite.
Man får ta lite då å då när man promenerar...
Igår blev det fisk (som jag köpte, vi åt inte det eftersom vi åt det i måndags.). Idag vet jag inte...lite tacos kanske kan va nåt...'
Imorgon på Jockes födelsedag har jag KANSKE lovat pannkakor. Så vi får väl köpa mjölk imorgon...
Ska kolla lite mer hemma innan...brukar få bli engångstallrikar när vi har hem familjerna...så det måste jag kolla...
Å tårtljus å sånt...

Jaja, dax att väcka skolpojken!!


nybakat

3 plåtar makalösa och en plåt kolakakor...nu ska vi gå å handla lite så vi kan fortsätta baka...strösockret börjar ta slut å så e russina slut...får se om det blir mer kakor med russin i.
Sen skulle det ju va godis på chokladkakorna...typ smarties...hoppas dom har minismarties...vore perfekt...
å så lite vispgrädde kanske till kladdkakan...måste nog skriva en lista.

sista lediga dagen

imorgon börjar Jocke i skolan...
Det blir väl mjukstart bara...sen på fredag så är de kvar å äter lunch å så fyller ju Jocke år då...
Så idag ska vi baka småkakor. å kanske handla lite...får se vad som behövs...2 kakor e bestämda...makalösa och kolakakor. Sen hittade vi ett recept på nån chokladkaka med smarties på...så kanske lite sånt...sen behövs väl lite mat oxå...

På fredag gör jag kladdkaka...eller två blir det nog.

Cajsa skulle väl kanske göra en tårta så avvaktar med det.
Bullar får hon gärna göra oxå för jag orkar inte göra sånt...så fort det står jäst i ett recept så skiter jag i det...

Hittade annars ett recept på ett bröd utan jäst på landet...undrar vart jag lagt det...måste prova det.

Tips på andra kakor som e lätta å snabba tas gärna emot!!

tömt kamerorna

Så nu har man att göra...välja ut vad man ska visa å vilka som ska framkallas å vilka som ska mailas till henne å vilka som ska mailas till mamma...osv...redigera lite med...

Kör en tvätt nu...sen e de bara en maskin kvar...

Ska sortera tvätt å städa å så tror jag vi bakar imorgon...passa på å va ute idag eftersom det skulle bli regn ett par daga r sen.

Usch...tror jag har en visdomstand som försöker ta sig ut...de två nedre har jag inte fått ännu så den högra misstänker jag e på gång...har inte haft problem med de andra 2 men nu känns det värre...blir sjukt öm efter jag ätit å får nästan sendrag så fort jag gäspar eller vrider huvet på ett visst sätt...hållt på snart en vecka men inte lika illa som då var jag helt svullen å bet mig i kinden å höll på...då visste jag inte vad det var...trodde jag bitit mig först men det går ju över men detta har fortsatt å nu känner jag ju VART det är oxå...
Min första visdomstand kom utan problem, nr 2 fick jag i våras...den har hållt på å åka upp å ner i 2-3 år...strax efter jag fick den första började den...men utan problem...lite öm i tandköttet ibland bara...speciellt första "utkiket" den gjorde...
Nu e det nr 3...hoppas på att den inte ska hålla på så länge...för det verkar va mer "smärta" med de nedre...
Nån som känner igen det??

Jaja, nu e tvätten färdig...bäst å ta hand om den direkt...å så ska jag sortera gårdagens tvätt oxå...å min packning ligger fortfarande på en hög...en liten hög dock...de mesta skulle ju tvättas.

hemma igen

Då var man hemma igen...suck!!!

Känner mig genast instängd i lägenheten. Slut på friheten.

Åkte hem igår å slängde ur packningen å sen vidare å köpa en spegel å sen hem till Lena som fyller 65 år idag...sen hem igen...
Men sovrummet e klart...nästan...saknas en sockel.

Nu e tvätt nr 2 igång å jag å Jocke har sååå tråkigt.
Borde gå å handla lite...men vad??? TOMT i kylen...å eftersom vi promenerar så får man ju välja ut vad man ska handla...jag orkar inte bära enhem det annars...sen e de städning som står på schemat å baka...Jocke fyller 6 år på fredag så blir kalas på lördag för familj å släkt.
Å på torsdag börjar han skolan...inskolning 2 dagar å sen den 17 börjar det på riktigt å för mig med...inga böcker har jag men har inte råd heller...hittat 4 st av 6 böcker...å e redan uppe i 1500 nånstans...mer eller mindre...minns ej men jag får vänta...

Nu ska vi väl kanske ta å käka lite resten från landet å sen gå å handla...

kaffe, smörgåspålägg, mjölk...det som väger bly....
potatis...å annat...måste bara kolla vad vi har i frysen först...

SAKNAR LANDET REDAN...åkte 13:50 därifrån så har inte ens varit hemma ett dygn...
å i helgen blir det ju Jockefirande, helgen efter borde det bli Claes...eller om han tar det en vecka efter...det får vi se...annars MÅSTE jag till landet...