gäääääsp

JAg är så trött!!! Kan inte solen kika fram liiiiite bara?!?!
Slipper laga mat idag ialla fall, har massor med rester så det e rätt skönt.
Imorgon ska vi fira min mammas födelsedag.
På måndag har dagis stängt, så då ska jag försöka hitta på nåt med Jocke, hoppas det är bra väder så man kan vara ute. Sen e det dagis igen som vanligt, fast Jocke ska till bvc efter dagis. Sen ska jag till tandläkaren på onsdag. Sen ska jag gå i ide tror jag.

Snart blir det begravning oxå, fick nyligen veta att lilla Agnes gått bort...hon skulle fylla 4 i sommar. (Svärmors sambos barnbarn). Hon var handikappad och åkte ofta in på sjukhus så vi vistte ju att det kunde hända. Men känns väldigt obehagligt ändå.

HAlstablett nästa, sen ska jag sätta igång å sortera tvätt å tömma disken, den va lite väl varm än så den får stå å svalna ett tag till, å sen ska mister strul hämtas hem från dagis! (vi säger faktiskt dagis där vi bor!! Ifall nån tänkte påpeka att det heter förskola...)
----------------------------------------
Ska uppdatera med lite scrapbilder. Photoshop e ju paj så jag fick leka med powerpoint...blir ju inte alls lika bra men blir bättre än orginalen där det är enm massa störande saker runtomkring...typ tvätthög, fötter, dammsugare...sånt måste man ju klippa bort...


En mörkare...den andra e för ljus...å denna för mörk...

spam spam spam

Får så mkt spam-kommentarer här i bloggen...suck!!!

Vädret är såååå tråkigt så...vet inte när jag kände mig vaken senast. Fram med solen tack!!
Halt å slaskigt är det. Är helt slut i benen, man känner på kvällarna att man går annorlunda när det är halt.

Nej, nu börjar det bli dax att hämta Jocke på dagis...eller ja...behöver inte hämta nu men jag blir så trött om jag väntar längre så hämtar hellre nu. Fast dom äter ju mellis nu så får hitta på lite annat innan jag går...sortera dagens tvätt hinner jag ju göra så det får det bli!!

Vårat photoshop funkar ännu inte så scrap-alster kommer nån annan gång.

ont i kroppen

Det är så halt ute nu...min fot tycker inte om sånt. Jag bröt den för över 12 år sen men jag blir påmind om det varje vinter...
Jag är dessutom hur skitig som helst..jag glömde bort å duscha igår å det ser man i håret...äckel!!
HAde tänkt gå ner till arbetsförmedlingen idag men det är så långt å det är halt å jag har redan ont när jag går så jag tar det i nästa vecka.

HAr ialla fall sökt jobb...
Fast jag har ju stora problem å skriva nuförtiden så bara det tar ju 100 år. CV å personligt brev...jag hatar att sälja mig själv...känns så smörigt på nåt vis, oäkta.
HAr sökt jobb på en förskola...tar 1 h, 15 min - 1 h, 40 min att ta sig dit...heja heja!! Men det blir väl så när byssar, tåg å sånt inte tajmar varandra. HAr skickat en massa tips till min mail om jobb så jag ska gå igenom de...tar förskolor först, å sen andra...ekonomijobb...vet inte om jag har hittat någe annat än...det är mkt att gå igenom. Känns stressigt i början, sen efter ett tag kör man ju fast, då känns det som man sökt allt som går plus spontanansökningar.

Babbel.

Tror jag ska en rast...börjar få ont i hela kroppen nu...har ju inget databord så sitter på golvet med datorn inkopplad via tv'n...inte bekvämt!!

HAr pysslat lite oxå...några enklare LO's blev det...har några lagrade i kameran...men jag lyckas nog komma igång med mer pyssel under eftermiddagen så jag tömmer kameran senare...sen vet jag inte om photoshop funkar...våran dator e knökafull å jag fattar typ ingenting när det gäller den externa...alltså jag hittar inte rätt i menyerna...allt står på engelska å jag fattar inte såna ord på engelska...måste rensa denna dator...behöver inte ha bilder som är från 06/07...å allt nytt ska jag försöka spara på den externa...får kolla på det senare...börjat radera lite mappar ialla fall...de jag vet redan finns på den externa disken. Våran hårdisk har gått ner till blå färg efter jag kastat lite mappar...den va på varningsröd i morse...kunde inte ens gå in på internet...men nu funkar det. MEn nu vågar jag inte radera mer, måste ju veta att det finns sparat på den externa innan!!!

ilska!!

Joacim är så jobbig!! HAn kommer aldrig ur sina trotsperioder. Många har ju tur att de får ett par veckors paus från trotsperioderna men så är det inte med Joacim inte...
Han är anti allt typ, skriker å gnäller för minsta lilla, är våldsam, tror han får göra som han vill...osv.
I morse så skulle vi gå till dagis som vanligt, först beter han sig som en bebis...å han ska krypa hela vägen till dagis. Eftersom det var halt bestämde jag att vi skulle ta en annan väg å så börja vi gå...eller jag gjorde...han vägrade gå å sen helt plötsligt var han borta, så jag fick ju gå tillbaka...letade typ över allt...han brukar gå tillbaka själv när han inser att jag inte kommer åt hans håll. Så jag fick ju snurra runt å kolla så han inte var på väg till bilvägen å allt sånt. HAn var ialla fall ingenstans så jag fick helt enkelt gå mot dagis, den hala vägen. När jag gått i några minuter srer jag Jocke långt fram, då har han gått hela vägen till dagis själv. Snacka om att jag var förbannad!!! Han vägrar lyssna, vägrar göra som jag säger...å nu gör han verkligen som han själv vill...nervsammanbrott!!!! Man har ju inte direkt några nya ideer i skallen...
Men vi ska till BVC på 5-årskontroll snart så får väl ta upp lite sånt då...å hur får man han att sluta suga på fingrarna?!?! Helt omöjligt...stopp o väx funkar INTE.

bla bla bla...
nu ska jag irritera mig på andra saker en stund!

tandis

Idag är det dax för tandläkaren igen. Usch!!
Nu ska jag duscha...å så hoppas jag tvätten blir klar snart.
Imorgon blir det "specialtvätt"!! Sen har jag bara vittvätten kvar. Sen ska jag ionte tvätta mer denna vecka.
Fick en massa tvättmedel av Carro i helgen, en stor hink!! Perfekt ju. Hon har allergier så hon skulle byta ut mot ett oparfymerat så jag tackade å tog emot hennes gamla medel. Det kommer räcka ett tag!! Sen hade jag ju just köpt ettt paket själv så det kommer dröja ett bra tag innan vi behöver köpa nytt.
Nä, nu ska jag sätta fart så jag hinner duscha å käka innan jag ska iväg...som är om 1 timma.

gäspar

Det är s¨å otroligt grått ute hela tiden...
Var förbi skolan å häm,tade ut betygen idag å det började snöa....motvind såklart!!! Var inte så skönt.
Nu kom jag precis på vad jag glömt....sätta igång tvätten!!! Känns inte som jag gör annat än tar hand om tvätt...å knappt nåt är mitt...
Annars har jag beställt böcker...hade skickat in 3 keldamärken å kom på det idag så jag loggade in på adlibris å valde en bok...passade på å beställa några till...blev totalt 8 st...pocketböcker. några McCall Smith och Indridason.
Jag som hamnat i värsta tröga läsarperioden...hållt på med en å samma bok sen i höstas...

Försökt att pyssla lite...

Denna var från innan jul
Och dessa två är från iår.


Nästa gång ska jag ta å göra lite 12x6 och 8x8. Inte blivit så måpnga, men gott om plats i albumena är det...blir ju mest 12x12, men nu ska jag börja variera lite tänkte jag...om jag bara kommer igång.
HAr en eller två LO's till tror jag men de ligger väl kvar i kameran...som är nytömd...så de får jag visa senare.

idag ska jag ta rekord

Japp, det ska jag.
Fick en stegräknare i julklapp å har väl inte gått sååå mkt som jag borde...helgerna är skandal. Vardagarna blir det över 7000 steg ialla fall. Men idag blir det nog mer!! HAr nu 5442 steg. Å det är över 1000 steg till dagis...å samma hem då såklart. HAr just kommit hem, har tagit en fika med Theresa i centrum så det har ju blivit ca 2000 steg extra bara det. Ska ju hämta Jocke om ett par timmar så idag blir det rekord!!! Jag måste sätta nåt mål för helgerna tror jag. Jag går för lite då, man åker ju mest, blir ju inga promenader till å från dagis...å när man e ute i affärer tar man för små steg så den räknar ju inte. HAr kollat på en sida (http://www.stegraknare.se/omvandla#aktivitet) där man kan omvandla aktiviteter till steg...så ibland får man ju plussa på lite. dammsuga i 30 minuter blir (för mig) 1850 steg eller 74 kalorier! Men man vill ju ändå att stegräknaren kommer upp i några tusen steg fast man vet om att man kan omvandla annat till steg.
Svammel...
Jaja, Teresa å jag satt å tog kol på över en timma med en latte. Hon skulle köpa en skolbok av mig...men hon e inte säker på om det är rätt bok så vi får ta en fika igen nån dag...kan hända att jag har den andra boken oxå om det skulle vara så...
Själv ska jag söka jobb...typiskt mig å pricka in det så rätt lixom...söka jobb när det är ont om jobb...å börja plugga när det blir lättare att få jobb...dålig tajming...men det är så det är...
Skriva CV är något jag hatar...kommer ingen vart...
Sen har dom så höga, konstiga krav...de som söker folk. Konstiga tider, att man ska vara kristen, ha minst 5 års erfarenhet osv. Eller så är det 75% å 60 kr/h(å då får man ju räkna bort skatten så det blir rätt oxå)...fast utan krav på utbildning...men man har ju dagistider att ta hänsyn till oxå. Min vanliga tur...de jobb som jag KAN få utan problem ligger för långt bort (så jag kan inte komma i tid för att dagis öppnar när jag redan borde ha varit på väg till jobbet i 40 minuter... ) eller så är tiderna kvällar och helger...knepigt är det...SUCK!!!
Näää, nu ska jag ta hand om tvätten å käka nåt...
Pyssel vore ju kul men hinner inte med...borde ju verkligen hinna med sånt nu men näää...inte så inspirerad heller. Inte blivit så mkt under julen heller...ingenting?? näää...ingenting faktiskt...men jag shoppade lite efter jul. mest papper....haha...nästa gång får jag inte köpa NÅT papper alls...har gott om det vill jag lova, men jag är beroende tror jag...nä, nästa shoppingtur blir BARA dekorationer, pennor...smått å gott. Tyvärr råkar jag ju alltid halka in på papper å råkar ju hitta sånt jag "måste" ha å tillslut köper jag nästan bara papper ialla fall...får sålla bort saker i kundkorgen så det inte rusar iväg för mkt...men tänk om jag bara kunde låta bli pappersavdelningen, då skulle jag ju få dekorationer som jag vill ha...vissa är så dyra så de plockar jag bort direkt när summan blir större...sååå...inge mer papper på ett tag...försöka!!! SKA KLARA DET!! (fast jag har ju inte råd å shoppa nu så varför grubbla över det?!?!?)

nytt år då.

Varit lite väl inaktiv på internet nu så jag tänkte ta å kika in lite här å där. HAr en massa mail å gå igenom men jag orkar inte ta itu med det nu.
Nytt år igen är det...idag är vädret sååå grått å det blåser...Jocke höll på att blåsa omkull på väg till dagis...fast han tyckte det var kul bara. Värre blir det väl när jag hämtar han, då är han så trött så minsta lilla gör han arg typ.

Nu ska jag ta hand om tvätten...den blev just klar. Har varit  glömsk sista tiden så har glömt bort tvätten hela tiden...kommit på det dagen efter typ...
I morgon blir det tandläkaren...tror jag...inte kul men ett måste.


hej så länge!