jahaja

vet inte varför jag loggade in men skriver väl en rad...
Fick nya scrapbooking tidningen idag så det var ju trevligt. Ska försöka ta oss ut snart...behöver luft!!

scrap - lager

hittade visst 2 st ovisa alster..
Gamla foton...
Den sista har Jocke varit med å gjort...eller det var tänkt att vi skulle göra den ihop men jag fick göra allt i slutändan...men det e ialla fall Joacim som bestämt vad det ska stå.


scrapsugen

Har så tråkiga foton kvar i högen, eller så lika de jag redan scrappat...eller så är det brist på papper som passar...fast har huuur mkt papper som helst men vill ha massa nya med...länge sen jag shoppade sånt!! MEn har ju heller inte råd att shoppa så jag får helt enkelt ta en paus...fast jag e bra sugen att pyssla lite...gått en scrapbloggrunda just å det e så mkt som inspirerar...synd bara att jag inte har några foton...de ligger å väntar på att bli framkallade å jag väntar på å få ett bra framkallningserbjudande så det inte blir för dyrt!!

Annars...
Var ju fint väder i helgen så har skaffat mig ett lite brunare lager hud, men det blåste rätt bra så stundvis frös man ju nästan till is.
Långpromenad igår 50 minuter, samma långpromenad idag 45 minuter...men det var varmare igår så tog det liiite lugnare, men va bra mkt svettigare oxå. Idag e de rätt disigt å ingen värme som igår...
Haha, när jag gick tilldagis igår hade jag bara linne å jeans, ca 100 meter härifrån möter jag en man i vinterjacka...det hade jag inte klarat!!

Valborg närmar sig oxå, kanske blir landet...det får vi se...

freeeedag

Dagen började med en tjurig Jocke...20 minuter för att ta på en jacka....pust!!
Tog en långpromenad sen genom steninge. tog väl bara 40 minuter men svettigt var det, solen låg på halva vägen å det e ju supervarmt idag. Tror jag, jag har inte varit ute mer...
HAr dammsugit, dammtorkat lite halvt..., vattnat blommor, tvättat, hängt tvätt, jagat en spindel...den försvann tyvärr...
Jag har skrivit handlarlista, sökt jobb å inte så mkt mer. Kollat kontot så jag vet om jag kan handla mat eller inte...alltid bra å ha liiite koll ialla fall så man inte får en pinsam överraskning i kassan...

Jag har nu läst ut nr 2 i Stieg Larsson trilogin så nu ska jag börja på den sista boken...tänkte kanske försöka göra det redan nu men det är 43 grader på balkongen så jag blir nog inte långvarig...
Otroligt rastlös!!! HAr inte en cigg i närheten, jag har ju egentligen slutat men tar av Patrick ändå ibland...å vissa tider på dygnet är det jobbigast...morgon och kväll...fast nu nbär man sitter å fikar på balkongen med böcker å annat läsbart känns det huuuur jobbigt som helst...en cigg hör lixom till...

Pyssel har det inte blivit så mkt av, det är för varmt på dagarna å för mkt på tv på kvällarna...sen har jag spurtat på i boken oxå...jag räknade på att om jag läser 2 kapitel per dag så blir jag klar med boken på söndag...jag läste mkt mer än så igår å blev färdig, så pyssel har inte hunnits med...sen e jag så oinspirerad av allt gammalt papper å sånt jag har, jag vill ha NYTT!! Men jag har inte råd å shoppa alls...buhuu...å framkalla foton behövs, men e samma sak där, har inte råd, vill ha en skrivare...NUUU med NYA fräscha patroner. Får se om vi kan installera våran gamla på nytt, den har ju betett sig så mysko å nu har den bara stått lixom...behöver nya patroner å det e ju oxå dyrt. ALDRIG mer kopir!! Förra skrivaren pajjade ju när vi köpte kopior å efter det skrev den ut fula bilder, fast vi hade äkta vara efteråt. Det gick inte att bara byta till original-patroner å tro att det skulle bli bra sen. Har så  många vänner som köper kopior för det e billigt å ingen av dom lyssnar. Jag köpte kopior några gånger å det gick bra men sen helt plötsligt så hade man otur. Så i våran "nya" (6 år gammal) har vi aldrig haft kopior å alltid fått bra utskrifter!! Nu skulle vi behöva en ny ändå, för den vi har verkar ju som sagt ha ett eget liv, den e väl gammal å skruttig bara...
Nån som har tips på bra fotoskrivare? Med scanner!!

Nä, nu ska jag göra kaffe å börja på boken, sen e de dags att gå till dagis!! Kanske handla lite på vägen oxå...vill helst ner till Märsta men tror inte Jocke e så sugen på å gå ner hela vägen med ryggsäck i denna värme...inte jag heller...
BOKEN KALLAR!!

hur snabb e du??

SPEEDTEST

Jag har haft lite olika resultat men ska testa nån gång senare när Jocke inte e med.


min farmor i reklam

Den högra apan e min farmor!!


http://www.youtube.com/watch?v=L1s2rLRWlkI

bilder från senaste veckan

Lilla jag bara innan vi åkte till landet


Äggmålning på landet


Promenad


Stenmålning och 80 tals brillorna på


IGÅR
Jämförelse 2 april och 17 april


Det hände något förskräckligt nyss...

Jepp!!
Det föll något från himlen...små vita saker...inte många...kanske det kommer fler?!?!
USch, jag hoppas INTE det. Dom sa att det skulle bli ca 5 grader idag bara, men ska det börja snöa OXÅ så blir jag deppig! Sett fram emot våren så länge å fått testa på å sitta ute i linne å så kommer det snö bara några dagar senare...usch å fy...

Bilder från igår kanske kommer inom kort. jag har inte gått igenom de ännu men det blev väl 220-250 bilder totalt. Ska rensa å vända å sortera dom. sen kan jag ladda upp lite.

jippi!!!

Det är sooool.
Tvätten e på tork å vi tänker gå till stranden nu. Inte för att bada kanske men det är soool hela vägen å det blir en lagom promenad, Jocke tycker det e kul å va där fast det inte går å bada, å så e de ju så fint å en massa frisk luft såklart!
Sen får vi se om vi går hem eller om det blir lekparken.

Ska tömma kameran sen oxå, eller de e nog bäst jag gör det redan nu, hade nog bara 50-60 bilder kvar å det kan ju hända att man hittar mkt att ta kort på så jag tömmer den nu å sen får vi se om jag hinner lägga upp lite påskbilder å promenadbilder senare idag.

vilken konstig vecka

är det fredag idag?!?
Kom hem från landet i tisdags å har inte haft koll på dagarna alls.
Varit lite grått väder sista dagarna så har inte gjort så mkt. Var hos tandläkaren i onsdags å igår gick vi bara till Ica en sväng. Idag får det bli en långpromenad tänkte jag.
Men först ska jag köra en vit-tvätt. MEn det får väntra en stund så får JOckes pyjamas följa med i tvätten. Han har inte vaknat ännu. Det e så lugnt å skönt. när han vaknar är det full fart, han hinner inte ens öppna ögonen innan han börjar klättra ner från sin säng...
Nu är nog mitt kaffe klart så ska sätta mig å läsa/se på tv å dricka kaffe istället.

låååång fredag

Ja, Patricks väckarklocka ringde nånstans halv 6-6 å jag flög upp hur pigg som helst. Han sover ännu. Joacim kom precis upp så ska fixa frukost till han. Sen ska jag hoppa in i duschen å sen e de Jockes tur. Sen är det bara att packa å åka till landet. Patrick orkade inte köra upp igårkväll så vi åker idag.

Laddar upp lite bilder på facebook just nu...tar lite tid så skriver här medans.
Men men...ska ta å göra det jag ska istället så vi kommer iväg i tid. Ska bli fint väder ju å då vill man ju inte va inomhus eller sitta i bilen å slösa bort tiden.

GLAD PÅSK...igen!

tungt väder

Det var rätt skönt å friskt ute men det kändes som en bakissönda på nåt vis. Seg i kroppen å trög. MEn en promenad till Sven blev det. Jocke gjorde ett påskkort innan oxå så det tog sdin lilla tid innan vi kom iväg.
Ett påskägg rikare blev Jocke. HAn har nu över 1 kg godis å då kommer han få ett påskägg till av ma+pa. I mitt ägg fanns det bara en bil å tatueringar...vet ju hur det brukar bli med godis från minst 4 andra så jag la i saker istället å han blev jätteglad för det. Han fick det nyss.

hej å hå...

Jag har inte tålamod att vänta. Jocke tar så lång tid på sig för att göra saker...klä på sig, städa, äta osv...jag orkar inte vänta!!!! Vi ska väl ta å gå till Sven om en stund..bara han kan få i sig det han äter...vad det nu e...måste nog gå å kolla s det inte e choklad-haren han käkar på!!

GLAD PÅSK...

ÖNSKAR VI !!!! (Dagens bilder. Nu sitter kamerabatterierna på laddning å mina prickar e borta!!!)

Påskkärring

Jag hoppas det INTE ringer på dörren!! Jag är just nu utklädd...endast tillfälligt. Tänkte bara ta några kort. Ska försöka få Jocke å klä på sig så ska han få bli påskkärring han med. Sen sja jag tvätta bort mina prickar i fejjan å bli normal. Vi ska ta en promenad sen å jag e nog inte på humör att bli uttittad.

Igår var vi å såg Jeff Dunham då å det var skoj. Inga problem med språket...eller ja, man fattade kanske inte ALLT men det mesta. Hoppas det går på tv sen. Det var 100 mil kö till parkeringsautomaten där å Patrick sket i att betala. Så vi va lite oroliga sen men vi hade klarat oss. Sen hem å avlösa barnvakterna. Sen kollade jag på tv till 1 kanske innan jag typ dog bara sådär. Å sen upp 6.40 fast jag inte behövde.

Har ringt arbetsförmedlingen oxå...ska ALLTID ringa den tiden. De öppnar 8 å jag ringde 5-10 över å hamnade i kö som vanligt...men det var inte könummer 49 som det brukar vara...könummer 4. Snabbt avklarat. Sen ställde jag mig vid spegeln å vipps så var jag påskkärring. Inget jag planerat, det bara blev så...haha.

Ska ta en promenad senare å hämta ett påskägg som väntar på Jocke i en villa på samma gata vi bor på. Nära å bra. Patricks mosters särbo Sven råkar ju bo på samma gata. Lena var dock sjuk så hon ligger hemma i sängen på södermalm. MEn innan vi går till Sven ska jag försöka avverka några kort...å ta bort mitt kladd i ansiktet. Jocke får väl va sminkad om han vill.

Sen om vi hinner så åker vi till landet. Det beror ju på när Patrick slutar jobba. Dom har ju inte vanliga arbetstider...det är ju halvdag idag men det beror ju helt på vart dom jobbar nånstans. På vissa ställen är dom helt själva å behöver inte tänka på tider å på andra ställen som tex Ericsson så måste dom tänka på tiden. Jaja, tänkte börja skriva mer men det e nog inte så intressant...det beror helt enkelt på vart dom jobbar...det varierar ju från dag till dag, från vecka till vecka...å alla ställen har sina regler och tider.

Nu ska jag förvandla Jocke till påskkärring. Återkommer med bilder =0)
Sålänge får ni se våran påskhörna...Enda påskpyntet i år!!

bilder igen!!

Börjar med lite kort.Sen några layouter.


Och sen lite bilder på tänderna...inte de bästa bilderna men det få¨r duga.
Efter att jag tagit bort regleringsskenan jag haft i 16 ?!? år.


Blekning. Tandköttet å läpparna blev lite röda efteråt...Men det e ju rätt starka medel som varit i munnen så...


Ja det kommer nog fler bilder senare då resten e klart.

Ikväll blir det Jeff Dunham...hoppas min engelska inte strejkar...haha. Jockes farfar och
http://www.jeffdunham.com/

nyblekt!!

Nope, inte håret...men tänderna...oj, va vita de blev!!! MEn rätt jobbigt å ligga i 2 timmar med en massa grejer i munnen...eller ja...papper å grejjer. Slapp ju gapa själv, hade ju nån grej som höll upp munnen å det var ju tur det...hade inte orkat gapa så länge. Ilade bara lite...ilar lite i nån tand då å då nu men det går över på 3 sekunder..
Men nu kommer 3 jobbiga dagar då...får ju inte dricka eller äta sånt som är färgat...rödbetor å blåbär går ju bort kan man ju lugnt säga...haha. Det får bli fisk fisk å fisk för mig...varierar väl med potatis idag å pasta imorgon typ. Å så yoghurt å mackor istället för kaffe å cigg...huga...kaffe å cigg...det blir svårt!!! Resten skiter jag i med dessa två...ojojoj...
Ska tillbaka next week å bygga på å jämna till lite tänder...
M;åste skriva ej AJJABAJJA-lapp å sätta på kaffeburken!! Kaffe är det första jag gör på morgonen lixom, å man e ju lite yrvaken då. Cigg har jag inga så va har jag för val...
Jo, jag fick ha solkräm oxå...haha, jag trodde hon skojade först men sen tog hon tops å börja smeta på näsan å pannan...man får ju ha en lampa som lyser in i munnen en bra stund å det blev rätt varmt om näsan...

kommer bli kallad för klimakteriehäxa???

Igår var vi på kalas här nere i lokalen. Sebastian fyllde 7 år och det kom några som gick på Jockes dagis tidigare så det var ju kul för han att få träffa dom oxå. Men det var rätt kallt ute...det blåste å var mest mulet. Ungarna fikade lite snabbt å sen så va alla ute å sprang.
I lördags sprang jag in i sickla på leksaksaffären...sämsta jag varit på ...fanns knappt nåt roligt för killar...
Fick bli en penna med Sebastians namn på och lite fusktatueringar.
Tog ett par ark tatueringar till Jocke med. Ska lägga i påskägget, +en carsbil. Sen får han väl godis-påskägg av mina föräldrar i helgen.

Vi åker väl till landet på torsdag å e där över påsken. Hoppas det blir sooooool!!
Idag e de soligt ialla fall, men jag ska till tandläkaren snart så det blir inget solande idag inte.

Nu kom det post, å jag blev lika skraj som vanligt...haha...
Nä, nu ska jag käka nåt, lär väl inte få käka på ett tag så det e bäst å passa på. Blir väl blekning idag så får inte röka, dricka kaffe eller äta nåt med färg de närmaste dagarna. Hur f*n ska detta gå??? Kommer nog vara rätt så irriterad några dagar...ryta ifrån för minsta lilla typ. Ska röka upp min sista cigg oxå!!
Många nya smeknamn kommer jag väl att få...klimakteriehäxan, bitterfi**an, argbiggan...osv...

Hej så länge!!

sommar å soool

Ialla fall vår!! Det är hett på balkongen!
Betat av 2 kapitel i boken...e på andra boken i trilogin nu.
Å så har jag betat av allt utom "damma" på gårdagens 2do lista! Å klippt Patricks hår, å tagit undan vinterkläder å tagit fram lite tunnare jackor å skor. Har liiite tjockt kvar, man vet ju aldrig.

Ska strax hoppa in i duschen å göra mig klar...tänkte kanske hitta en present till Basse å så e de ju så fint väder så jag kan tänka mig å ta död på nån timma på svärmors uteplats.

En sista kik på balkongen sen ska jag hoppa in i duschen å sen åker vi.

Dagens planering

 • Tvätta toa, handfat. - KLART
 • Tvätta, hänga tvätt. - KLART
 • Vattna blommor. - KLART
 • Städa undan stämplar mm. - KLART
 • Sortera recept. - KLART
 • Städa Jockes pysselplats.
 • Planera middag.
 • Vika, lägga in torr tvätt. - KLART
 • Rensa i fotoalbum.
 • Läsa minst 1 kap i boken. - KLART (½ kapitel ialla fall...)
 • Promenad.
 • Dammsuga. - KLART
 • Damma.
 • Sms:a Gitta. - KLART
 • Söka jobb. - KLART

Lite kvar, men mkt e klart!!! Det e saååå varmt på balkongen!! Pinade mig igenom ½ kapitel, å nu sitter jag här inne å svalkar mig lite. Ska läsa klart kapitlet innan jag går till dagis. Sen tar vi en liten promenix tänkte jag, har ju stegräknaren på mig idag. Skulle haft den igår, för då var vi på promenad i över 2 timmar...fast vi var vid badet i 45 minuter nästan...men det är rätt mkt ändå. Sen ute på gården i nästan 2 timmar...
Jaja, damma å middag är väl det viktigaste sen...får bli nåt enkelt till middag, jag orkar inte anstränga mig idag, vet inte vad jag e sugen på heller.


äntligen skönt att va ute!!

Alltså utomhus!!

Status: händer ingenting egentligen.
Imorgon ska vi fira påsk hos svärmor, dom reser bort över påsken så vi tar det en vecka innan, pappa fyller år imorgon oxå, skulle fira han på söndag men nu åker ma+pa till landet över helgen så vi firar han i påsk istället.
Jocke blev bjuden på kalas igår så jag ska ringa å säga att vi kommer ändå på söndag. Sen ska jag till tandläkaren på måndag å på onsdag ska vi å se Jeff Dunham på kistamässan. Sen e de påsk... Hoppas vädret håller i sig...

Bilder från de senaste dagarna.

25 mars.


26 mars.


29 mars. Pizza. Det var Patrick som la på osten...syndigt mkt.


1 april. Här bor vi...


2 april. Långpromenad. Någon skojar med mig å har satt en pinne mellan benen...det förklarar hans luriga min...Steningebadet.På väg hem.


Det lilla lilla trädet...eller?!? Den lilla blå pricken e Jocke...tvingade han å ställa sig där så man kunde se lite bättre på bild hur stort trädet e... tog en bild utan Jocke men det ser ut som vilket träd som helst lixom...

Sen gick vi hem. Eller ja...vi hamnade på gårde ett par timmar då Tim, Sebastian och Anton va ute å lekte.
SEN GICK VI HEM!!!

HAr gjort ett par påsk kort oxå som visas snart. Nån LO oxå kanske.

hoppas på vindstilla

Vi hade ju faktiskt sol å 10 grader igår, men det blåste ju så fruktansvärt. Det var inte alls trevligt. Idag e jag hemma med Jocke å det vore ju skönt om det var vindstilla, så vi kan va ute en del.
Sen ska vi försöka städa en "vrå" här i lägenheten så Jocke kan ställa sitt gamla bord brevid mitt pysselbord...han vill så gärna va med å pyssla men vi får ju inte  plats...