shit pommes

Herre gud!! Jag blir psykbryt på Jocke! Han beter sig som jag vet inte vad...men inte trevligt ialla fall. Det tog EN TIMMA att hämta på dagis idag. Han vägrar klä på sig å kryper under soffor å har sig....lätt å ta på han då...å när man väl får tag på han s¨blir han spagetti eller slår och sparkar hej vilt. Idag gick jag nästan hem på riktigt. Jag orkar inte bry mig snart. Har nog aldrig svurit så mkt i hela mitt liv som jag gjort de 2 sista timmarna!! Ont i skallen å svettas ihjäl snart...min puls vägrar sakta ner...Jag är nog en vulkan!!

SUCK!!

Fick ialla fall hem en full slam idag. TaCk CARITA!!


ingen matte...å vem läser detta?

har inte öppnat böckerna än, däremot så har jag rensat ur en låda i min byrå, rensat ut gamla tyger å kastat några gamla kläder...sorterat lite scrapsaker å fått bort 4 skokartonger. Gjort lite mer plats helt enkelt. Tagit fram ljuslådan å kollat vad som fanns. HAr ett tjockt kalenderljus men ingen ljusstake till men hittade en liten en med pinne i mitten. Tyvärr så var det redan hål i botten på ljuset så det vinglade men jag löste det genom att ta min ena adventsljusstake som har en lös del för ljusen å satte ner ljushållaren där å fyllde på med dekorationsstenar så nu ska det vara stadigt. Hittade även ett par andra julljus så tog fram de med. Tvättat blodiga kläder och sängkläder oxå...mer?!? Jo, lyckades rensa ur en halv låda till så nu har jag plats uppe på byrån för lite finare saker än pärm, lösa papper å allt vad jag nu hade där i röran. Bäst av allt är att det får plats mer saker i lådorna fast jag hade dock inget som gick ner...Postorderkatalogerna fick sin nya bostad i min garderob istället för att ligga synligt i bokhyllan där jag hellre har de fina scraplådorna. Skönt att få bort fula skokartonger. Å nu är skräpflyttkartongen full oxå så nu har vi även en flyttklartióng mindre....eller ja, allt som ska kastas står i hallen nu men risken är större att de hamnar i soprummet om de står i vägen!!
bla bla bla.
Känner mig såklart ännu mera slut nu än jag gjorde innan. Släpat runt på en köksstol till alla möjliga ställen, den har stått ivägen ganska ofta men envis som man är så ska det gå att ta sig fram ändå, "ska ju ändå upp på den snart..." Synd bara att det ser lika hemskt ut här hemma som innan...
Jag undrar när vi ska få ordning?!?! Köker ser ju ut spm nåt förråd, Vardagsrummet oxå, å sovrummet med. Det enda rum som inte ser ut som nåt förråd är väl badrummet, å där är man ju inte så ofta eller länge.
Behöver verkligen storstäda, men det är inge kul för det märks ändå inte när man är färdig. Känns som om helgen kommer gå åt till att städa. Nån som vill hjälpa till??

ÄR DET NÅN SOM LÄSER??? SKRIV GÄRNA EN KOMMENTAR...!!!

Stööön.

Känner mig heeelt färdig.
Först kunde jag inte somna igår så det blev väl ca 2 timmar mer att vara vaken än planerat.
Sen blödde Jocke näsblod så då var det ju bara att kliva upp å hjälpa han med det...satte oss i soffan å kollade lite på bones som jag spelat in. Vi båda somnade i soffan. Sen blödde han näsblod igen å då var det ju bara å kliva upp igen å denna gången klarade inte pyjamasen sig så då fick vi byta den å då såg jag ju lakanet, kudden och isbjörnsnallen...så fick ta med allt in i badrummet å spraya med tabort. Jocke är numera van att gå runt med tussar i näsan å se på film mitt i natten. Kollade vidare på bones...klarat fram till reklamen båda gångerna så jag har sista delen kvar att se.
Började 8.40 idag så vi fick gå tidigare till dagis. (brukar lämna vid 9 på onsdagar). Halt var det så jag kommer va invalido kommande dagar. Väl i skolan så höll jag ju på å pinka på mig...va inte lätt å hitta en ledig toa...den jag hittade var ju trasig  men jag hittade en tillslut. Sen började provet. Writing delen. Hyffsat lätt ämne men svårt å komma igång ordentligt å fick ju total hjärnsläpp flera gånger...hann inte läsa igenom heller innan provtiden var slut...får se hur det gick...kan ju alltid klaga på natten som var...fy fasen. Höll ju på å gå vilse på vägen hem oxå...haha...gick i min egna lilla värld å var ju nästan påväg till dagis...så jag har provat en helt ny väg hem idag. Nu fryser jag halvt ihjäl för det var inte varmt ute. Det blåste lite dessutom så jag har en mysig natt att se fram emot...kramp i halsen/käken typ...
Öronen håller just nu på å kokar känns det som men näsan är genomfrusen ännu. Kom precis på varför jag inte gillar vinter för det mesta...alldeles för få soliga, fuktfria, halkfria, vindstilla dagar....Alltid är det ju nåt...Soligt är det nu ialla fall å inte blött, men halt å småblåsigt.
På måndag kommer nästa nationella prov då...klockan 13-16 på eftermiddan...hoppas hjärnan orkar det. Listening (som jag inte har som favorit) och reading...(den jag gillar bättre). Även om jag är dödssjuk så kommer jag vara där. Vill inte hålla på å krångla...man måste ju ha sjukintyg å sånt om man inte kommer på proven, annars får man vänta ½ år på nästa prov. Det har jag inte lust med direkt. Jocke är ju förkyld nu å har varit hemma 2 dagar å det kändes egentligen dumt å ha han på dagis idag redan men vad gör man då ingen kan va barnvakt?? Han är inte supersjuk lixom...han var igår knappt snorig å han va pigg hela dagen i stort sätt, men man ser ju på han att han inte är i toppform, plus det här med näsblod som börjar bli en vana....så det fick ju bli dagis ändå.
Får se på fredag om det blir föredrag...våran grupp funkar ju sämst. Tatjana har hoppat av våran grupp, Slavica verkar inte ha koll på nånting alls...jag och Åsa ska ialla fall dela på Ku klux klan. JAg har skrivit ca en a4 så Åsa skulle väl försöka få ihop ungefär lika mkt...allra helst fylla på det jag skrivit...jag har sammanfattat allt i stort sätt så kanske lite mer i varje stycke och kanske lite annan info med då. Vi håller ialla fall kontakten med varandra. De andra har inte brytt sig, men klagar gärna i skolan istället. Har ju bytt mailadresser för att kunna ha koll på vad som händer men det är bara Åsa som svarar på mina mail.
Nä, nu ska jag se om jag kan få in lite matte i skallen så KANSKE jag kan göra prov imorgon.

freedom writers

En film värd att se.

http://www.freedomwriters.com/

vill ha!!

http://www.youtube.com/watch?v=gODmW_qULL8&eurl=http://www.scrappiz.se/index.php?option=com_jd-wp&Itemid=108&p=795

bakis-söndag

Vet inte när vi kom hem men uppe tidigt var jag ialla fall. Patrick hann åka innan jag kom upp, han skulle jobba å så var det tänkt att jag skulle bli avsläppt i sollentuna...gääääsp...inte helt pigg. Va på middag hos Carro å Danne igår å det vart några glas vin...å några till kanske...får se om pappa hämtar upp mig istället...?!? Eller om PAtrick kommer hem innan...


funkar bloggen??

Eller?? Verkar vara dött på besökare!!! Vink vink, var är ni???

2 st till...

2 kulor till är gjorda. De blir bara mindre å mindre...den sista jag gjorde hade jag en större knapp som mall, det var lite pilligt men väldigt bra storlek till julgran...fast den näst minsta funkar lika bra i granen oxå. De två har jag även målat alla kanter med glitterfärg så det glittrar lite mysigt i granen... Den största får nog ha sin plats där den hänger nu  i lampkroken som aldrig kommer till användning annars. Å den näst största är lagom att ha i något fönster. Lär ju göra fler å ha till granen, men man blir trött av att klippa ur alla cirklar...20 st per kula. Sen ska man klura ut hur man ska vika...varit svårare ju mindre de blivit...då min gradskiva varit för stor...haha. Gör nog på olika sätt varje gång...sista vek jag på känn bara å det vart ju lite olika men har chalkat alla kanter plus att jag satt glitter på alla kanter oxå så det syns nog inte såå mkt längre. Jag e helt besatt av dessa kulor nu...å använder bara spillbitar...tänkte köra en till eller två av spillbitarna sen ska jag nog försöka pyssla med nåt annat å då finns ju risken att det blir några spillbitar till över så det kan nog bli ännu fler kulor!! hehe...när jag e igång så e jag verkligen igång!! Finns ingen broms!! Men det gör inget...nästan...inte ägnat en minut åt plugg så där är det ju ett minus men det struntar jag i idag!! Ska väl ialla fall försöka läsa ett kapitel i romanen så har jag ialla fall gjort nåt som har med skola att göra!!

mina kulor!

stora kulan


lilla kulan


gjorda av spillbitar/påbörjade papper. Äntligen blev jag av med lite julpapper. Men det finns massor kvar...å flera som jag inte börjat använda. Tyckte det var synd å påbörja nya papper när jag hade så mkt spill!

tyyyypiskt...

Vårat photoshop verkar ha försvunnit...våran dator har ju ett eget liv...KÖP ALDRIG DELL!!! Vi har haft den 1 år typ å haft problem nästan hela tiden. Den gamla har vi haft problem ungefär lika många gånger som denna fast då under 4-5 år någonting. CRAP!! Undrar om det är mer saker som inte funkar?? Hur mysko som helst...för jag använder ju photoshop en eller fler gånger varje vecka å så helt plötsligt så är allt borta...????!!!????!?!??!?
Har ju lite saker som ska fixas till så det får väl helt enkelt vänta!!
Har nu gjort 2 st kulor, en stor som nu hänger i taket och en liten som kanske passar i julgranen mer...foto kommer senare.

Jocke säger att han är sjuk idag...så vi är hemma. Imorgon är det inga lektioner, bara nationellt prov i Sv B men det går ju inte jag så jag är ledig å Jocke med.
Idag ska jag tvätta alla kuddar vi har. Har tvättat 3 st men blev inge bra...sitter kvar tvättmedel så jag kör extra sköljning på varje kudde var för sig nu.
Sen ska jag väl repetera procentkapitlet så gott det går...å så läsa minst ett kapitel i engelska romanen. Å så kanske man hinner scrappa lite, men jag kan inte ladda upp nåra bilder nånstans antar jag eftersom alla bilder jag tar kommer bli alldeles för stora. Ja, här i bloggen kan väl funka då kanske...men alla andra sidor...

Till middag får det bli pannkakor. Sen är det kväll å en massa på tv...allt krockar som vanligt men vi har ju video så ett program kan man ju banda ialla fall.

Nä, nu ska jag tömma diskmaskinen å sen är det nog dax att skifta kudde i tvättmaskinen.

scrapplöst...

Det går trögers just nu...
Men kom ju på att jag scrappat till veckans skiss (eftersom Jånna publicerade den på bloggen idag...)
HAr även gjort lite julkort och så håller jag på med en så¨n där "kula"...va de nu heter...ornamentkula?!? JAg är snart färdig...hoppas jag, OM jag satt ihop bitarna rätt. Inte haft några instruktioner alls...bara vetat att jag behöft 20 cirklar som ska vikas och limmas ihop. Tog ju sin lilla tid att komma på VART exakt jag skulle vika men jag lyckades tillslut med linjal, miniräknare och gradskiva få till det på ett ungefär...är ingen perfektionist så det är inte helt jämnt, men det går väl att fixa till kanterna efter tänkte jag...vi får se!!
Gjorde 2 st efter förra veckans skiss.
Såhär blev dom.


grupparbete???

Vi får ju ingenting gjort tillsammans. Vi är alltså 4 pers å de två sista lektionerna har vi bara varit 2. Jag har skrivit en del å är väl "klar" med mitt. Eftersom det inte verkar gå att samarbeta så får de andra fixa sitt själva oxå. Ingen verkar ju bry sig...eller fatta nåt...SUCK!!!

idag...

Idag tänker jag inte gå till skolan...ska sitta hemma å försöka översätta lite av arbetet till engelska...får se om Åsa hör av sig...så jag vet VAD jag ska översätta. Mailayt lite förslag till henne...igår?! Men inget svar ännu...
NU ska jag ta hand om tvätten...sen ska jag väl ta hand om disken med...å gå ut med soporna som stinker...
Ta hand om ännu mera tvätt...väntar även mail från studievägledaren...helt sjukt dåligt...har gått in dit alla dagar denna vecka...även idag var jag in dit...inte en människa där förutom elever typ. Det dumma är ju att dom skriver på sina tavlor vid dörren om DAGENS planer och det har ju varit kört varenda dag med att de har förbokade tider, personalmöte å grejer men kommande dagar har det ej stått nåt om så har fått gå dit å chansa men har varit samma sak varje dag...eller så är det helt tomt trots att det står att det ska vara "bemannat". Ansökningarna ska vara inne 21 november står det..ansökningar som kommer in efter tar dom tag med antagligen när vårterminen börjat...folk som kommer in på reservplatser....Man ska ju skicka in en studieplan å jag har ju noll koll som vanligt...sen blir jag lika förvirrad varje gång en ansökan ska in, VAD EXAKT jag ska fylla i...vilka betyg som ska skickas med...och VAD jag ska söka, har ju inte bestämt mig än...Lät som att jag kan söka Ma A igen ialla fall och få csn-bidrag så får väl ta Ma A igen då...plus en eller två andra kurser...de flesta verkar ju ligga på 50 poäng så det kanske f¨år bli 2 kurser till å då vet jag inte vilka jag ska ta bara...STudieteknik? Psykologi? Företagsekonomi?...eller en 100 kurs?!? Eng B? -nej...tar den senare på distans...Sv B?...känner inte alls för det nu...Samhäll? Känner jag inte heller för riktigt...Historia, Geografi...samma med de...blir tokig snart!!! Kommer väl få köra OLE DOLE DOFF eller nåt. Nåra tips??

örnen på landet?

http://www.tv4.se/tvtabla/episode/519046.html

Kan vara den örnen som vi hittade. Vi var på åland den dagen de kom å släppte den såklart så det missade vi. Men det skulle ju visas på TV i höst så det kan ju vara det avsnittet kanske.

vart är alla??

2 dagar och inte en studievägledare har jag sett...inte där dom ska vara ialla fall. Jag måste ju veta vad jag ska söka...eller ja...om jag får poäng om jag tar matte a igeneller KAN man ta matte a 2x2 OCH matte b?? Helsnurrigt....eller hur ska jag göra...nån måste ju veta?!?!? Lär ju inte hinna klart lixom...inte många som hinner klart på en termin... har 3 kapitel kvar...plus 5 prov plus nationella provet...hur ska man hinna med det?? Det går ju bara inte.

nyasteEller ja...har gjort en till men den är inte förevigad på foto ännu.

inte HELT nöjd

Book report 1 är inskickad till urkund. Inte nöjd men den är såååå sen...över en månad sen å min hjärna hjälper mig inte alls. Fått till ett par meningar till men hade velat få till kanske 2 meningar till för varje "stycke". Det har verkligen sdtått stilla i skallen sen jag började skriva för 1½ månad sen...eller när jag nu började med det...började ialla fall innan den skulle va inne men började ju om många gånger. Känner att jag inte har tid för denna report mera eftersom jag har en MASSA annat skolarbete kvar. Nu är den inskickad så nu behöver jag inte slösa tid på det mer...nu är det grupparbetet och matten som känns mucho stressigt. Vill få provet övertstökat men har inte hunnit öva nåt på matten så vi får se om jag gör provet imorgon eller inte. HAr ju kört fast på nya kapitlet..."kvadratrötter" är INGET jag gillar!!! Pythagoras sats 'är ju superlätt men kvadratrötter är världens sämsta påhitt...man blir bara förvirrad!! Eller så kanske jag fattar NOLL?!?!? Både och antagligen.

fotobevisSyfestivalen i Sollentuna förra helgen.
Mötte upp Jånna och Maria å sen shoppade man loss ordentligt.

stress

Just nu håller vi på med grupparbeten på engelskan. Våran grupp gör ett arbete om rasism och diskriminering. Håller på å kollar på American History X just nu. (det ingår i arbetet!!) Ska även se Missisippi Burning.
Sen ska vi diskutera och göra ett arbete skrifligt och presentera muntligt. Får väl söka lite på internet oxå så det inte bara handlar om filmerna. Å så ska varje grupp lämna in 40 ord å varje grupp har ett eget ordtest. Det som varit så skönt å slippa öva ord på ett tag...buhuuu. Sen har vi matten. Procent-provet har jag ännu inte hunnit göra...men jag har räknat på i raketfart i boken på geometri-kapitlet som är flera kilometer långt typ...men jag e nog förbi mitten nu så snart ska jag väl hinna öva in det sista på procent å ha provet...å sen dags å öva in geometrin oxå...ingen lugn ro...å börja på nästa kapitel...gäller ju att inte fastna på ett kapitel å halka efter...då är det bättre att skjuta på provet...vi gör ju prov när vi själva är klara vilket är rätt bra...tycker jag. Hade vi haft fasta tider för prov hade jag väl varit halvdöd nu antar jag. Det är en sak att vara klar med ett kapitel å en annan sak att minnas allt från kapitlet. Man måste verkligen repetera i lugn å ro. Vissa saker blandar man ihop hela tiden...å vissa dagar tycker man en sa e superlätt å nästa dag lyckas man inte alls lösa EXAKT samma uppgift...man blir lite förvirrad när det ibland funkar å ibland inte. Får väl sikta in mig på prov under nästa vecka!! Vill ha det gjort nu.
Å så e de ju dags å tänka på vad man ska söka för kurser till vårterminen oxå...blir svårare å svårare å pussla ihop...man vill ju ha minst 200 poäng så man får csn. Å om man nu inte hinner klart matte A innan terminen e slut...vad söker man då? Matte A igen?? fast då e ju risken att man inte får studiestöd för den kursen eftersom man redan fått studiestöd för den en termin...rörigt. Å matte B e bara värt 50 poäng...det betyder att jag måste läsa fler än 2 kurser för att få ihop till 200 poäng...å VILKA KURSER ska jag välja?!?!? Förvirrad över allt just nu.

HAr ca 30 minuter kvar på filmen...aksnke får se den en gång till sen...har inte sett hela på en å samma gång...har fixat lunch, tvättat, pratat i telefon, gjort farsdagkort...mm under tiden. Sen har jag ju en roman på engelska å läsa oxå...det går så trögt...men om jag läser 2 kapitel varje dag så borde jag va klar om 2 veckor å det vore ju bra, då har man en sak mindre å tänka på...förutom book report nr 2 då. Nr 1 har jag fortfarande inte skickat in...men det e inte mkt kvar...e egentligen klar men vill få med 3-6 meningar till...kom på så bra saker när jag duschade härom dan som jag såklart hade glömt sen. Lite svårt å skriva ner när man står i duschen!! Är sämst på att skriva ner annars med men i duschen går det ju inte så det är bara att sätta sig ner å tänka så det ryker!!

Nä, nu ska jag sluta babbla, det är nog kaffet som satte fart på fingrarna...

haha..."aksnke" har jag visst skrivit längre upp...KANSKE betyder det för er som ej fattade =0)

Stora utbrottet!!

Jag gillar inte symaskiner. Jag ska aldrig sy igen!! Jag har nog aldrig svurit så mkt som jag gjort sista halvtimman. Jag fick klart EN söm...resten blev bara paj...fattar inte vad det är för fel. Kollar jag i boken så har ju detta problem aldrig någonsin i historien existerat. Så är det alltid...jag lyckas få ALLT som inte fungerar som ingen annan heller verkar fatta sig på. Jag kan ju lika gärna sluta köpa byxor oxå då eftersom jag inte kan sy upp dom...i bästa fall kanske man lyckas sy upp ETT ben på ett par timmar...sen e man ju så förbannad så nästa ben får dröja 2 år till å då e byxorna ändå för stora eller för små...jag blir tokig på denna maskin...låter illa gör den oxå...fast jag oljat den...den lät väl bra i 5 minuter sen lät den skit igen. Snart ska den få testa på hur det är att flyga från våning 5!!
USCH!!! JAg blir verkligen tokig...hoppas folk e trevliga mot mig nu, ska gå till dagis nu...

SOLLENTUNA

Sollentuna får besök av mig å Jocke några dagar. Länge sen vi var där nu. Sommar å höst blir det nästan ingenting...på sommaren e vi på landet mest å hösten är vi alltid uppbokade på annat.
Blir väl Sy-festivalen på lördag antar jag. Får se vad mer man hittar på.