skulle bara...

Tidigare i morse kom jag på en ny ide...ny och ny vet jag inte men...hur som helst så tänkte jag att jag skulle förbereda så jag inte glömmer...å det gör jag ju alltid om jag inte förbereder eller börjar smått. Nu hade jag inte alls en tanke på att scrappa, utan bara förbereda tills jag är riktigt inspirerad. Nu blev det så att jag gjorde TVÅ Lo's färdiga. Jag som inte ALLS skulle börja med något projekt...men jaja, de blev klara och jag blev nog rätt nöjd ändå, trots att jag kände mig rätt oinspirerad. Resultat får ni se vid ett annat tillfälle!!! Så håll utkik!!

Dagens konst-dos!!

Efter jag pluggat så fick jag ett ryck å drog ut en skiss jag sparat på datorn. Jånnas skiss =0). Och jag hann nästan bli klar...NÄSTAN!! Insåg att det var dax att gå till dagis. Men nu ÄR den klar.

Skissen:
  Och min tolkning:

stackars hjärna

Suttit å övat på att räkna utan miniräknare.
Idag glömde jag lixom bort hur man räknar minus...haha...jag blir bara sämre å sämre.
MEn har övat kanske 10 olika tal med minus å 19 olika med dividerat....och jag har löst alla utan miniräknare....eller ja...vissa tal tog ju aldrig slut så fick ju ge mig när jag såg att det bara gick runt runt...sen kollade jag med miniräknaren å det stog ju samma resultat på den...då blir man ju lite gladare. MEn ibland så vill inte hjärnan hålla på med sånt å då fattar jag igen inte hur man gör...bortskämd med miniräknare som man är så räknar man ju vääääldigt sällan utan...men måste ju det på proven så måste ju helt enkelt lära mig!!!
Blir nog klar med kapitlet nästa vecka så prov nr 2 närmar sig...men absolut INTE nästa vecka för då har vi 4 st engelska-prov redan så matten måste jag ju flytta på, då hinner man repetera i lugn å ro oxå...kanske.

scrap-pix!!

De senaste...inte i helt rätt ordning men det spelar ingen roll.
foton!

Att få Joacim att le på beställning...inte lätt!!!

Men att få han å somna på konstiga ställen är mkt lätt!!!

Under vardagsrumsbordet i eftermiddags.

I morse såg det ut såhär i Märsta.

gör inte det jag SKA

JAg ska plugga...läxor till imorgon...men istället så sitter jag å shoppar på postorder.
Hämtade ut ett hm-paket idag...fast det var bara hälften av det jag beställde. Resten kommer senare. Va jättenöjd med allt så jag gick in å kollade vad som var kvar att få hem å vipps så hade jag en ny beställning. Passade på å ta Halens samtidigt...4 st bh:ar. (2 st 2-pack...) fick det bli. Hade tänkt ta två tröjor med men eftersom jag råkade handla mer från hm så får det vara!!

Förkylningen vill inte ge sig...känns bra ena stunden å en timma senare känner jag mig helt sänkt igen.
Inatt kändes det som om hostan började ge sig men nu hostar jag hej vilt igen...alltså min hosta låter riktigt hemsk...tar i från tånaglarna å ända ut i hårtopparna typ. Som sagt...det går upp å ner...å det svänger fort.

Nej, nu ska jag faktiskt ta å skriva engelskaläxan...om jag bara kan bestämma mig för VAD jag ska skriva om...men jag tror jag vet redan...bara det inte dyker upp nåt mer intressant. Har ialla fall tänkt skriva om Tunisien. Vi har afrika-tema i detta kapitel och vi fick välja bland 5 olika uppgifter. Jag valde tillslut att skriva och förbereda en muntlig presentation om ett land man ev. vill besöka. Finns fler länder i Afrika som är intressanta...eller ganska många kanske?!!?? Vet ju knappt vad länderna heter. MEn jag kör på Tunisien först...kanske inte hittar nåt intressant å berätta?!!? Då får jag hitta på nåt annat.

Har jag tur kanske jag hinner med annat än läxor oxå!!!

Lite senare så kanske jag även visar upp mina senaste LO's, gjorda efter semestern. Om ni har tur...har en bild kvar i kameran, men sen så...

nytt att pyssla med.


godkänd!!

Jag fick godkänt på provet...matteprovet. Hur nära gränsen vågade jag inte fråga...men jag hade godkänt...det e skönt.
Man får ha g på 2 prov och kan ändå få vg...om man har vg på resten av proven. Men ett g är ett betyg som jag skulle va nöjd med. Matte är ju ändå matte!! Inte alltid lätt å lite svårare å plugga in. Det är ju så mkt å hålla reda på...å allt ser nästan likadant ut.
Får se sen hur det går på resten av proven...man kan ju göra om prov om man känner för det i slutet. Jaja, detta var ett av många prov å vg tror jag väl knappast att jag lyckas få.

Slut i skolan för idag. Ska skriva rent ett "brev" till engelskan. Det ska va inne senast på fredag så har ju ingen brådska. Tänkte skriva upp alla nya glosor nu. Gloslistan e så kass i boken så jag skriver upp dom en för en på ett separat papper. Antar att det blir läxa till fredag eller måndag. Skönt å förbereda lite när man har tid över. HAr inte en läxa just nu utöver detta brev.

Sen ska jag kika i brevhögen. Hoppas på å få nåt brev idag oxå...med någon slam som Mattisson INTE haft...hon har haft precis alla slammar jag har hemma typ. Å jag har MÅNGA slammar hemma!!

jösses säger jag bara!!!

Hade engelskaprov idag. Det gick nog bra.
Sen avslutade jag dagen med matteprov...iq-fiskmås säger jag bara!!
Hur kass får man bli?? Alltså utan miniräknare...minns ju inte hur man räknar.
Sen var det vissa grejjer som man (jag) omöjligt kan i huvet...kändes som om provet handlade om nåt helt annat än det jag läst sista veckorna typ. USCH!! Jag vill inte veta vad jag fick!!! Hoppas Mats inte hunnit rätta till imorgon...
Hemskt!!!

dejting

Japp, jag har en date idag. MEd min pappa...haha.
Mamma hade inget å läsa så han har fått i uppdrag att åka hit å hämta lite böcker till mamma. Tänkte att vi kunde passa på å luncha eller nåt samtidigt.

HAft matte idag å just när jag nästan lyckats lösa en MVG-uppgift så ser jag en massa barn å några vuxna...Jockes avdelning va ute å gick. Kom på rätt snabbt att Jocke va i Dalarna så risken att se han var ju liten. Men jag kom ialla fall av mig helt från matten. Bara att börja om!!

Fyllt i en slam oxå...den sista jag hade å fylla i...har väl en drös jag passat i men har valt med omsorg vilka jag ska fylla i så de får va oifyllda sålänge. Den jag fyllde i var väl inte att fylla i kanske...en scrapslam...så jag har mest limmat å skrivit lite smått.

Får se om det kommer något brev idag...varit trögt sista veckan, kan ju dock bero på att jag glömmer att posta mina brev...kan ta flera dagar innan de kommer i lådan. Jag e ovan vid brev ännu...ej hittat nån rutin än. Har annars några att svara på. Tänkte väl försöka fixa minst ett idag ialla fall...men det får bli senare det.

Medans jag väntar på pappa så kan jag ju alltid läsa den enormt långa texten i engelska vi hade i läxa å öva förra textens ord...är prov på måndag!!! Å så kan man ju kanske kolla grammatiken med. Urka!!!

alla grannar...

En kille på engelskan bor ju i samma hus som mig...porten brevid...å så e han gift med en tjej som gick på samma svenska som mig i våras. Vi har matte samtidigt oxå...och närmaste granntjejen med. Känns som om alla här i huset går på komvux. 3 av 5 på våran våning...Patrick jobbar ju å Jocke e för ung för att gå på komvux...
I porten brevid bor han på engelskan å frun...Vet inte va han heter...tror hon heter Natalja. Sen i sista porten är det en till...hennes döttrar går på Jockes dagis...sen är det säkert många fler.
Han på engelskan...va tusan heter han?!?!...ja, han har jag ALDRIG sett förut...förutom nån gång i skolan...dom har bott här i 5 år så...men som ni minns så kännde jag ju inte igen tjejen som bor brevid oss heller...haha.
Undrar om ni hänger med i babblet?!?!? jaja...strunt samma egentligen ju.
Nu ska jag göra nästa veckas skriv-läxa i engelska, sen öva matteregler...om det blir prov imorgon så vore det ju bra å ha kollat igenom det lite ialla fall. I morse satt jag å räknade så långt som vi haft genomgpng på. Så jag ligger inte efter ialla fall.

Lindas BD-fest *PICS*


proCent

Det började jag med idag.
Får se om det blir prov på torsdag på kap 1. Vill inte ha prov i matte...usch.
På måndag blir det eng. prov igen.
Essän i engelska kommer jag ingen vart med...om det hade varit nåt annat ämne kanske det hade gått bättre. Jag kommer lixom inte på ett skit att skriva. Blir toookig.

Nu har jag ont i huvet!! Å e såå trött. Vet inte vad som hände!! Förgiftad till å från skolan kanske...dom höll på å asfaltera utanför skolan å det luktar ju apa. Tycker jag...vissa tycker ju det luktar gott.

Istället för att sitta med essän som inte blir något så tänker jag göra läxan vi har till fredag istället. Börja ialla fall.

närmar mig prov...vill inte!!!

Men det blir nog först på torsdag det...prov i matte.
Suttit å övat in regler...och lite har ju fastnat men vissa saker hittar jag ju ingen logik i å det blir ju svårare å minnas!!

Varje gång jag kommer in till datan så säger jag "åh nej!!! Inte DET oxå!!" Har en skriv uppgift i engelska som ligger å väntar....rubrik och namn, så långt har jag kommit.
Discussion essay om musik och hur musik påverkar människor. Har ingen aning om vad jag ska skriva så kom gärna med förslag!!!
Det är väl som en argumenterande uppsats har jag för mig.

Nä, nu ska jag se på tv!!

tröttmössan!!

Jocke väckte mig i morse å ville att jag skulle göra frukost så jag fick ju snällt gå upp...hade gärna sovit några timmar till. Var ju hos Linda å festade igår + krogen...blev ju mkt senare än jag tänkt. Mkt konstiga människor träffa man på som vanligt. ALLTID!!
Kan ju inte säga att man var tipp topp i morse!! Skulle ju packa åt Jocke med...Det var väl bra att han väckte mig för Cajsa kom drygt en timma senare å hämtade han. Känns så konstigt att jag ska va hemma alldeles ensam i veckan...inte stressa till dagis å så. Ska bli skönt med lite lugn å ro å slippa tjat men det kommer väl kännas lite för trist oxå antar jag.
Nu e jag lite piggare ialla fall. Fast inte pigg alls...går runt å gäspar hela tiden men det är ingenting mot i morse!!

Nä nu ska jag hitta på nåt annat...vet inte vad bara.

äh...får vänta flera dagar till...

Hon glömde proven!!! Jag som ville veta hur det gick!!
Men på måndag kanske då...
Får se hur vi gör imorgon. Ska vi inte iväg å kolla på svärmor så får ju hon komma hit å hämta jocke imorgon eller på söndag. Å ska vi inte till älta så kan man ju kanske gå på Lindas kalas...ialla fall jag. Patrick orkade visst inte festa...kanske han oxå e förkyld. Min förkylning e ialla fall bättre nu. Hostar som en tok då å då men e piggare nu.

så smart å yr

Väckarklockan ringde...jag råkade stänga av istället för att snooza. Hade en så spännande dröm ju...fast väldigt konstig!!! Jaja...va lika bra å gå upp. Hade jag ställt om klockan så hade jag hunnit vakna till liv innan jag lagt mig ner igen. Å sen glömt å ändra tid eller nåt så man kommer upp alldeles för sent nästa vecka. (Har auto-ringning mån-fre.) HAr satt på kaffe vart på toa å rökt en halv cigg...men jag tror faktiskt att jag skulle somna om fort om jag la mig ner nu...e sååå yrvaken...haha. Men nu e jag ju uppe så kan ju lika gärna stanna uppe...vem vet när man tänker vakna annars?? Brukar sova alldeles fööör länge om jag somnar om och brukar ha problem å höra väckarklockan då med så jag stannar uppe!!

Nästa vecka ska Jocke va ledig. Han ska åka till Dalarna med sin farmor. Får se imorgon hur vi gör. Hans farmor, mfl!! Ej koll på vilka nu... dom ska va med i nån spring-tävling och tanken va väl att vi skulle dit å hejja på dom å sen åka ut till Älta å sen stannar Jocke där. Vet inte vilken tid det var ens.
Linda har ju fest oxå å det vore ju skoj om man kunde gå på den. ska försöka med det!!

Men först har man ju fredag å det blir tvätta å plugga. Har engelska idag...undrar om vi får tillbaka proven...spännande. Känns olika hela tiden när folk frågar. Ena stunden känns det som det gick jättebra å i andra känns det som om jag svarat typ tvärtom...jag hoppas på "jättebra" såklart.
Måste ge mig på matten med. HAr kört alla problemtal...vissa löste jag på nolltid å andra är fortfarande "????". Ett par av talen har jag inte ens lyckats lösa alls. De andra har jag lyckats lösa tidigare men inte nu å vissa har jag lyckats lösa med många svordomar...så har ju lite till att öva in. Det är så förvirrande bara...bråktal speciellt!!

Lär väl bli prov nästa vecka på det å sen ska jag börja med "%".
Det kan man ju lite i alla fall...man har ju handlat på postorder å fått sitta med miniräknaren endel...när dom haft rea typ "upp till 70 %".

Nej, nu liktar det kaffe så jag slka väl ta å leta mig in i köket å väcka mig med en kopp. Ingen ide å ge sig på matten nu...är sååå trött. Fast jag somnade väldigt tidigt igår. Somnade mitt i CSI.

teee mot halsen

Jag kom just på att jag måste ha te...med massa honung i. Min hals mår inte riktigt bra. Hostat som en tok så känns som om jag har sår i halsen och öronen.
Jocke var supertrött efter dagis!! HAn klarade av att äta grönsaker sen somnade han å han sover än så det är ju bara å låta han sova. Rätt skönt med en lugn kväll...satte mig å börja scrappa faktiskt...men nu har jag kört fast efter ca 2 timmar. Får se hur jag avslutar LO'n. Känns inte klar än men fantasin tog ju slut så vi får se!
Nu ska jag släcka ner alla lampor å sätta mig vid tv'n en stund...finns det nåt å se?!?
Man ska ju sova oxå så man kommer upp klockan 6...inte för att jag behöver gå upp klockan 6 men på torsdag måste jag det så är väl lika bra å gå upp tidigt å bli trött tidigt så man orkar upp på torsdag menar jag.

Funderade på å byta bild på mig själv här i bloggen...meeen...hittade ju inga alls...jooo jag hittade massor men ingen jag vill använda...så det får vänta. Tråkigt att ha samma heeela tiden bara.Den här bilden fick Jocke idag på dagis då dom sjöng för han. De fick ju fira hans födelsedag 3 veckor för sent men bättre sent än aldrig heter det ju...är ju svinkoppornas fel.

Natti natti.
Host host.

segoMupp

Jag är sååå seg i skallen. Förkylning och matte går inte ihop. Eller engelska...ingenting går ihop idag...kan inte ens prata svenska rent. Men en engelska läxa är gjord...idag...lyckades få ihop en igår med. Sen har jag ju varit duktig å fått ihop ett brev till anna som har väntat i evigheter på brev från mig.
Jocke är på dagis idag å dom skulle fira hans födelsedag...bättre sent än aldrig!! Men han fick ju svinkoppor lagom till firandet så det fick ju skjutas fram...å det tog ju längre tid än vi räknat med.
Ögat är bättre. Jockes farfar och gammelfarmor satt barnvakt hela eftermiddan igår så jag kunde gå i skolan hela dagen!! Efter lunch först så kunde Jocke öppna ögat å börja se...stackarn...han gick ju in i sater å ting hela förmiddan så han har bula i pannan bla. Han va fortfarande röd runt ögat i morse men såg annars normalt ut å han har inte klagat nåt mer så...

Här har det just varit regn å åska...det betyder att skallen e ännu mer tyngre. Sitter här med myskläder men snart dax att klä sig lite mer mänskligt för att gå till dagis å till ica.
Sen ska jag försöka få min hjärna att funka å ge mig på matten. Är klar med kapitlet och det är dax för prov men vill ju hinna repetera å försöka förstå alla tal jag skrivit upp som ologiska. Vissa grejjer är ju sååå lätta å sen helt plötsligt blir allt förvirrat. Har närmare 50 tal uppskrivna som jag ska gå igenom å repetera. Vissa har jag lyckats lösa på mitt egna sätt å andra har jag lyckats lösa efter jag skrivit upp de..yp "aha"...å så bläddrar man tillbaka å vipps så är dom lösta. Men andra tal verkar inte alls gå att lösa! Ungefär hälften kan jag tro.

Engelskaprovet gick nog bra ialla fall. Tror jag...det visar sig...var osäker när jag satt där å skrev men sen när jag kom hem så kändes det som att det gått bra ändå. Orden tror jag gick bra...det är mer grammatiken som förvirrar mig. Är osäker på vissa frågor men i övrigt så gick det nog bra. Börjat med ett nytt kapitel nu så ska väl släppa kapitel ett för ett tag å ge mig på nya ord. Denna gång inte alls lika många plus att de flesta orden kan man redan...skönt!!!

förföljd av otur???

Nu har ju Joacim varit hemma drygt 2 veckor och jag har försökt å va i skolan så mkt som möjligt men förra veckan missade jag nästan alla lektioner...idag har jag första provet...har knappt övat...fast det e inte Jockes fel...kunde övat hela helgen när vi va på landet...övade lite å det mesta satt men nu e jag såååå trött...är inte helt kry själv å mår lite halvdant. Ont i hals å öron å känner mig febrig fast har inte haft feber enligt tempen. Igårkväll gnuggade Jocke ögonen av trötthet å lyckades vika in ögonfransarna in i ögat och han kan inte öppna ögat nu...ser lite svullet ut å han har gått in i bänk och bordshörn så han har nu en bula i pannan. Svinkopporna verkar bra nu men istället kommer detta. Väntar på att Patrick ska ringa tillbaka å hoppas han säger att han kan va hemma7ta med Jocke tilldoktorn och jobbet. JAg MÅSTE till skolan. Måste göra provet å så vill jag ha lite bättre koll på vad vi gör på matten. Har missat alla genomgångar. ALLA!!!
Jocke är hur grinig som helst å vill att jag ska hjälpa han å se...hur gör man det???
Jag får ju lixom inte så mkt gjort...speciellt sånt som har med skolan å göra.

Nä nu ska jag hjälpa Jocke...han vill gå på toa men han hittar ju inte dit!!