suck!!

Jag försöker å skriva klart min BOOK REVIEW men det går ju bara så trögt. Å tar jag en paus så skriver jag om nästan allt IGEN för att då e jag helt plötsligt inte alls nöjd. Inte konstigt att jag aldrig blir klar. MEn har väl kommit 1/3 kanske så är ju på gång. Men vem vet, efter detta inlägg kanske jag raderar allt å börjar om ännu en gång.

Igår fick jag ialla fall iväg 3 HELA slambrev. Det har varit trögt på den biten sista tiden. Håller även på att fylla i en slam, vilket inte heller flyter på såååå bra. Kanske man skulle ta å fortsätta med en egen slam oxå, den går TRÖGT om något. Herre gud, undrar när jag började med den?? Rätt tjock slam men ändå...

Hilfe, nu vart jag sjukt rädd för posten igen. Även fast jag hör att brevbäraren är i huset å hör att han/hon springer i trappen å e utanför så blir jag lika rädd varje gång...haha.

åh va jag e trött...

fast jag får skylla mig själv som satt uppe till typ 4 på natten.
Joacim leker affär. Hans krejjer e väldans dyra. Fick ett par örhängen för 20hundratusen kronor.
"Vad vill du köpa? Jag har nya krejjer." Så sa han...haha. Min finska är ju så bra å den har visst smittat av sig på Jocke. Även min skånska...haha. HAn låter såååå rolig när han härmar mig.
Får se om man får nån engelska gjord idag. Vore ju skönt å få det gjort!! Men ska väl föröka å inte blanda in finska eller skånska då...
Måste även handla lite...hoppas på å få nåt paket å hämta ut samtidigt. Väntar hem några paket å börjar bli väääldigt otålig!! Å så vill jag pyssla...har dock lite problem med byxorna. Inte superlätt å nåla upp där man vill ha när man är själv, kan ju inte gärna be Jocke göra det...då kan det sluta med assymetriska byxben. Får nog ta å packa ner det när jag ska till Sollentuna så får min mamma hjälpa mig. Vissa byxor är inga problem men nu har jag alla "svåra" kvar...å de lär ju bli liggandes ännu längre om jag inte får hjälp. Mina nya brallor är värst...de som legat längst är värst de med för de är istället förstora upptill (och nertill...) och jag brukar väldigt sällan behöva sy in byxor...men nu måste jag för jag kan dra av dom trots de är knäppta...får se om mamma har nån bra lösning på det. ett av byxorna har dessutom blixtlås på ena sidan så dom vet jag inte alls om det går att få till. Får väl sy i såna där öglor så jag kan ha skärp istället kanske å sy in upp till blixtlåset i värsta fall. jaja, 3 eller 4 par byxor ska jag fixa!! Får väl ta med dom till syfestivalen...haha...finns säkert nån där som kan sånt på ett mer proffsigt sätt.

sååå sköööönt med loooov

det behövs verkligen. Tror egentligen man behöver 2 lov på hösetn. MAn är så trött å det har varit jobbigt å plugga fram till nu...sista veckan har hjärnan inte fungerat alls. Öva till prov gick ju som det gick...övade i stort sett bara på glosor...ingen grammatik alls blev det. Och denna gång kan jag nog säga farväl till MVG!! haft mvg på alla 3 proven innan men inte denna gång!! blir glad om det bara blir ett G, men hoppas ju på lite bättre såklart.
Scrap-shoppat har man gjort endel sen man fyllde år oxå. MEn har inte scrappat alls sen jag fyllde år...men det beror på att jag städade undan allt. Å så åkte symaskinen fram istället så ska försöka å ge mig på att sy upp och in lite byxor innan scrapsakerna åker fram igen...för jag städar ju aldrig undan efter mig...det som är skönt är ju att det är mitt alldeles egna bord så känner inte pressen att städa där.
Sorterat scrapsaker har jag gjort oxå...vissa grejjer bölrjade jag få lite mkt av så mina kartonger var för små. Jag kommer inte att hitta nånting alls nu!! Men nu har jag stuvat om och saker och ting får plats å så får det plats lite till oxå så ska väl inte behöva stuva om på ett tag nu.
Får se om det blir noge plugg i veckan...tveksamt. MEn jag har ju gjort alla engelskaprov nu så slipper tänka på det. MEn jag har en book report som ska in...som skulle varit inne 5 oktober...OUPS!!! jaja, huvudsaken e att den kommer in. annars får man inget betyg på kursen...
Matteprov hann jag inte med innan lovet så tanken e väl att jag ska repetera procentkapitlet å försöka ha prov direkt efter lovet. Får se. Ska nog ta å räkna ett par sidor i nya kapitlet innan jag repeterar det gamla...så man kan känna att man inte ligger efter. tyvärr blir det lite rörigt när man h¨åller på med flera saker men det är s¨å det funkar å det är därför provet skjuts upp hela tiden.
jaja, nu ville Jocke leka med mig så får väl göra det då.

Så skööönt!

Nu är det lov en vecka!! Kommer väl att få plugga lite ändå men det gör inget.
Just kommit hem från skolan, haft kap 5 provet i engelska...jag hade övat väldigt sparsamt...å missat att öva på vissa saker så vi får se. Skrev på allt ialla fall.
I morse var det hur dimmigt som helst...2 dagar denna vecka har varit så, knappt sett något alls när man varit ute.
Hämtade ut ett paket imorse innan skolan oxå...handlat scrapsaker på rea. =0) Så nu ska jag väl ta å sortera lite.

pluggish

Det är meningen att jag ska plugga till engelskaprovet som vi har imorgon. Imorse satte jag ialla fall ALLA glosor...från sv-eng. Så nu ska jag kolla om jag kan dom från eng-sv oxå. Sen är det prepositioner + ing-form oxå. Det är något jag ibland virrar till!!
Å så finns man numera på facebook oxå. Är mkt där som jag inte fattar men har ialla fall hittat vänner, gamla vänner, släktingar...som man annars kanske inte har kontakt med privat eller träffat på flera år...det är ju skoj.

Nej, nu ska jag föröka värma upp mig lite. Det var ju sjukt kallt idag. Å sjukt dimmigt. Obehagligt när man e ute å promenerar å hör bilar men inte ser dom förän nåra meter ifrån typ. Kallt var det oxå ja...jag e verkligen ISKALL, fast jag kom hem för 1 timma sen...ska nog ta å göra lite kaffe å sätta mig med eng-grammatiken =0P

GöTeBoRg
gå i ide tack

jag är sååå trött!! Är verkligen inne i en period då jag behöver sömn, fast om jag sover ordentligt så verkar det ändå inte hjälpa. Igår hade jag ont i huvet så jag kunde inte somna istället.
Igår hade vi nationella provet del 1. Speaking. Usch vad jag hatar den delen. Bara vetskapen att bli inspelad gör mig ju supernervös. Om det inte vore för bandspelaren så skulle allt flyta på bättre, men jag tycker nog att det gick ok ändå. Jag och Åsa fick göra testet ihop och vi flyttades bakåt så när lektionstiden var slut var det våran tur. Fast dom som skulle göra provet innan (dom läste distans), dom gick in och 5 minuter senare kom dom ut igen så dom gjorde aldrig provet. Han som bevakade provet verkade lite irriterad, han pratar dessutom bara engelska så det var ju rätt svårt å hänga med då han pratade. Han har nån dialekt som ibland är svår å så pratar han FORT! Det som var skönt var att han satt på andra sidan av rummet. Hade varit värre om han satt vid bordet där vi satt. Han sitter ju helt tyst å bara noterar så hade han suttit brevid oss hade jag ju fårr hjärnsläpp, vilket var nära 100 ggr ändå. Thomas hade ju fått det ändå. Temat för provet var "competition", det fick vi veta i fredags tror jag...men igår så glömde han bort vad ordet betydde just under provet. Jag glömde bort en massa andra ord istället och hitta inga andra alternativ typ, alltså ord som man egentligen använder rätt ofta som man egentligen kan.
Det provet går inte ut på att se hur korrekt man pratar utan det går ut på att försöka hålla en flytande dialog spontant ihop med en annan person. Undrar hur det hade gått annars...hörde mig själv och Åsa säga meningar på konstiga sätt, böja ord fel eller inte alls typ... Nu dröjer det ett tag innan de andra 3 delarna av provet kommer. Listening är oxå pina nr 1 ihop med speaking. Listening kanske är lite värre. Ibland är det såååå svårt å hänga med...lixom dom babblar på å mitt i alltihopa ska man svara på frågor!! Panik!! För mig ialla fall. Bästa delen är reading, det är mkt lugnare!!! MAn kan läsa flera gånger osv. Writing är ok, bara man kommer igång att skriva så är det lugnt.
Usch va jag babblar. Det är ialla fall såååå skönt att speaking är avklarat nu!!
På fredag blir det kapitelprov 5 i engelska oxå. Är ledig på onsdag (då har andra halvan av klassen speaking-provet) så då kan man ju försöka öva. Skulle även vilja ha matteprovet avklarat innan lovet men det verkar tajt!! Annars har jag jku hela lovet å öva. Vi får se!!

Hemma från Göteborg är vi ju oxå såklart. Joacim å jag hoppade ur taxin på arlanda å direkt träffa vi Mirella från skolan. Hon jobbar där. Så vi hade sällskap en stund tills hennes buss gick. Joacim har nu flygit flygplan TVÅ ggr. I fredags vid den här tiden hade han ALDRIG flygit!! Han verkade nästan inte märka nåt...haha, det va ju rätt skönt. Själv ogillar jag när man startar...ljudet, det skakar å så lyftet...jag svimmar nästan av trycket. Skitkänslig ibland. Vissa ggr har jag inte känt så alls, men då fått grym lock i öronen. Nu vart jag svimfärdig på båda resorna med lite lätt lock i öronen som gick över fort. (kan ha lock över 1 vecka om jag har otur). Konstigt att det är så olika. Att ibland svimmar man nästan å ibland märker man knappt av nåt alls.
Resorna gick bra ialla fall. Å Jocke älskade å bo på hotel. Han var så stolt att han fick ha en egen STOR säng, som gick att fälla upp. (garderobsäng) å i Sigge-rummet på hotellet så spelade han dataspel heeela tiden. Utmärkt barnvakt...haha.
Va på universeum oxå såklart. Får se om vi fick några bra bilder. Man fick ju inte använda blixt så...

Väcka Joacim och Kaffedags nu.

STINA!!

Tack så mkt för raken som väntade efter Göteborgstrippen!! Det kanske e dags att börja med lite jul-kort nu när du skicka så bra saker!!! TACK TACK TACK!!
Väntar hem 2 beställningar oxå, får se om jag lyckats hitta nåt jul-igt. Jag hoppas det!!! Annars måste jag ju göra ännu en beställning...hehe...å dety blir ju alltid en massa annat OXÅ när man väl kollar in butikerna...det blir inte BARA det som man tänkt.


Hej då Stockholm

JAg å Jocke blir hämtade med taxi klockan 10 idag. Ja, jag e uppe lite väl tidigt, men jag somnade ju före Jocke...mitt i CSI typ. Så ser ni ett gult flygplan med ögon på så vinka!! Enligt Joacim ser planet ut så nämnligen...fast han var osäker på om jag fick åka med det...det skulle åka upp&ner dessutom!!
Just betalat min 6:e scrap-beställning. hehe, mkt nytt blir det. 1 paket fick jag igår. Hm-paketet hade oxå kommit...men kunde hämta först klockan 17 å det hann vi inte med så får göra det på måndag istället. Stängt på söndag så har ju inget val...å de öppnar 9 el 10 så det blir lite väl stressigt.

Electronic Mega Cruise


hemma igen

kryssen var skoj såklart. Några bekanta ansikten och en massa nya med. Bra musik!!! Gungade endel vissa stunder. Hade vart kul om det var 2 dygn. Igår va jag så trött...kunde inte sova på båten så jag var ju segare än någonsin. Hade jag bara sovit lite å så så hade en natt till funkat. hehe...Tog konstigt nog inte såååå mkt bilder. Brukar ju fota en massa annars, men några bilder vart det men har ej tömt kamerorna än så...får se om det finns något man vågar visa.
Just betalat 3 st ordrar jag gjort.  Väntar slutsumma från 2 butiker till.
Nä, nu ska jag plugga!!!

här ska scrappas!! ???

Har gjort FEM olika beställningar på 1 dygn!! Kommer endast att gå på ca 1500 kr. Många fynd.
Kollat runt en massa på andras bloggar å forum å gud så det kliar i fingrarna!! Men just nu har jag inte tid för pyssel.
Nu ska jag fokusera på MATTE-prov. Här ska övas!! Fast i helgen f¨år jag inte mkt tid till det. Ska ju på kryssning. MEn lär väl ta med lite läxböcker ändå. Är ju borta 24 timmar så nån timma kanske man kan hinna med å plugga. Drömde inatt att vi glömde ta med kamera på båten. Oj oj...tänk om vi gör det. Det får inte hända bara.

Nästa helg ska ju jag å Joacim flyga ner till Gbg. Jockes första flygresa. Frågan e hur vi gör med barnstolen...det kan ju kosta extra å ta med den å då kanske det är värt å hyra en i Gbg. Men vart??? Kollat runt på nätet men har inte hittat nånting typ. NÅN SOM VET??? Alltså, hyra i 3 dagar. Hittat ställen där man kan hyra från 9 månader typ. Det är ju inte aktuellt direkt.
https://www.cancerfonden.se/templates/ExtensionWide____1669.aspx?InvolvementID=573

presenter hit å dit =0)

Idag fick jag två trevliga brev i brevlådan.
Slambrev från Stina som även skickade BD-present å så fick jag utmaningsvinsten oxå!!!
Looki


Presenter...

Blommor  behöver nog fler då 3 jag har e halvdöda!!
Halsband gjort av glas av en som bor på Vätö  
svårt å ta en bild som är rättvis. Det skiftar alltså färg beroende på hur ljuset ligger. Lyckades inte ta nån lyckad bild...
Och lite gott å blandat  som synes ska jag bli vältränad =0)

GÄSP jag e gammal

Jag känner mig helt slut idag. Kör ju fast med diverse skoluppgifter. En e försenad å skulle in ågår. Inte klar än men den e väl halvgjord kanske så det e på gång. Sen e de ju matteprov som står på tur oxå. Jag e verkligen senil. Glömmer allt såfort jag påbörjat nåt nutt typ så nu ska här repeteras ordentligt!!

Igår fyllde jag år då. Mina föräldrar kom hit med tårta. Blev väl kanske kaffe lite sent på dagen för mig för jag kunde ju inte somna sen. Jocke somna i soffan...det gick fort!
I söndas kom Patricks familj hit å i lördas va vi hemma hos Anna. Kalas, kalas å kalas.
I helgen ska vi på kryss. Det blir skoj. Nästa helg blir det Göteborg. Sen vill jag gå i ide!!

Piprensare:

piprensare!!

Jo, jag har scrappat med piprensare denna gång. Har inte ens använt något mönstrat papper. MEN, jag har inget att visa upp för er här och nu. Visst är jag snäll?!?!?

Jag pysslar istället för att göra mina läxor...jag har typ skrivit 10 rader på Book report nr 1. Den ska in på måndag så det är ju inte kört ännu. Problemet är att jag nu blandar ihop när var hur saker å ting hänt i boken så jag måste sitta å bläddra å bli tokig för att jag inte hittar det jag letar efter å då ger jag upp för tillfället å så blir det liggande. I morgon bitti kanske jag lyckas kludda ner ett par tre rader till?? Jocke börjar klockan 9 så jag borde hinna.

Hur många läser min blogg? Alltså mer än en gång i veckan?? När man kollar på statestiken så varierar det så hej vilt...men besökare har jag ju varje dag så skriv gärna nåt om du är en stammis!!

kl:14.56
Fixat lite brev nu. 1 slambrev och 1 brev. Och så har jag ännu ett slambrev som skapostas. Så 3 hela brev ska till brevlådan!! Har tvättat handfat, hyllor och speglar i badrummet oxå...å toan med. Och tvätt nr 3 håller på å torkar nu. Så lite nytta har man ju fått gjort trots allt. Om 1 h  börjar föräldra mötet så kan ju kanske hinna städa lite till innan det är dax att gå.


nytt nytt nytt


1 vecka kvar!

sen fyller man år igen. Fast får väl fira på söndan med familjen. Borta på lördan å så är vi uppbokade helgen efter oxå lät det som. Å helgen efter det kanske jag å Jocke flyger en sväng till Göteborg...hm, undrar om man har prov där nångång oxå...


usch usch usch usch usch...

osv...
Hade först prov på kap 3 i engelska å sen hade vi ett gammalt nationellt prov - listening.
Det gick nog inte så bra. Man tappar ju bort sig medans man skriver en kort notering å missar nästa fråga typ.
Å ibland hör man inte vad dom säger heller...olika dialekter än man är van vid. Och så går det fööööör fort. Kände mig anfådd när det var klart. USCH!!! På onsdag blir det ett till nationellt...å på fredag med. Reading och writing. Inte lika farligt som listening. (och speaking oxå för den delen.)
Nu har jag ont i skallen å ska försöka börja med en book report som ska in om en vecka. Boken läste jag ut igår. Vore ju bra om man kunde få klart den fort så man kan börja på nästa bok direkt.

Nä, nu ska jag ta tag i alla måsten.