såhär pluggar jag...

holger

Haha, ja tanken e ju att jag ska plugga...jag har inte scrappat alls på en tid nu å jag bara råkade sätta mig vid bordet å så va allt igång. Hur fort som helst gick det...men det ser ni ju själva att det inte är något avancerat!!
Får se om jag kan börja med min romananalys snart. Måste köpa skrivarfärg imorgon, annars kan jag inte lämna in i tid...
Får se om det blir mer pyssel...inte bra å ha uppehåll, man blir så "handikappad" då.
Ialla fall jag blir det. Bättre å hålla igång. Man blir så trögstartad annars. Blir sällan nöjd om jag haft paus. Blir aldrig som jag tänkt. Fast det blir det ju inte annars heller...

Jag e ju bara såååå BRA

Helt jävla otroligt.
Min dag e räddad!!
Fick tillbaka engelskaprovet idag...det vi gjorde i fredas. alla rätt även denna gång.
Sen fick vi kolla på det nationella oxå. Alla har inte gjort det så  vi fick ej tillbaka det. Men hallå, jag e glad att jag satt på stolen då jag fick provet...jag fick 61 poäng. 34 var gränsen för att få godkänt. Det är 3 rutor på varje nivå å jag hade kryss i sista på godkänd så hade jag klarat lite till så hade jag fått VG...
Jag trodde verkligen att det hade gått såååå dåligt. Aldrig i min vildaste fantasi kunde jag ju drömt om ett G.
Så idag har jag fått ett VG å ett starkt G.
Sen har jag ju fått tillbaka lite på svenskan oxå...VG+ på det mesta.

Så grattis till mig själv!!!

helgen e över.

I lördags blev det en tripp till barkarby outlet.
Skulle ha byxor...men jag fick ingenting alls.
Patrick hitta en keps å Jocke fick 3 jackor...eller ja, 1 fleeceväst, 1 täckväxt å en fleecejacka.
Jag provade miljoner jeans...Lee och fornarina...400-499 kr. Men jag har ju fortfarande sån där mellanstorlek som inte finns så det vart inget. 27:orna satt bäst allihopa men mina höfter är en my för breda. 28:orna satt alldeles för löst. Hade ju vart trevligt å få ett par, men då vill man ju att de ska passa oxå...gick å dra upp dragkedjan helt men den ville inte sitta kvar...vill ju inte att folk ska se vilka trosor man har...haha.
På kvällen blev det utgång...helt oplanerat. Patricks brorsa kom över å hade myskväll med Jocke. Tror han somna före Jocke, haha. Vi åkte ner till stationen å festade lite. Träffade en från skolan, å sen kom det fram en tjej å fråga om jag va från sollentuna...kände igen henne oxå men det måste ju va nästan 10 år sen vi sågs senast...blir alltid förvånad när folk känner igen mig...
Igår var det segt...vakna klockan 8...eller ja, 9 var det väl...fick ju börja med å ställa om lite klockor. Trodde Jocke skulle sova längre eftersom han va uppe sent...klockan 23 så satt han i soffan hur pigg som helst...men det gjorde inte mig nåt...hopp om sovmorgon...men det blev ju inte mkt sovmorgon.
Åkte till sollentuna sen...åt våfflor...tur att jag tog mysbyxor, jag åt så jag höll på å spricka...haha.

Nu sitter jag å försöker plugga...grammatik...det är verkligen supertråkigt...men tur vi inte har alla ordklasserna. tror det var 4 bara å 2 kan jag väl hyffsat. Räkneord och prepositioner. Sen ska jag försöka lära mig substantiv å adjektiv nudå. Tvätta håret måste jag göra med...verkar va fint väder idag så tänkte hinna med en promenad i solen med Jocke men vågar inte visa mig ute i skitit hår...skulle tvätta det i lördags men det hanns inte med...å igår hade jag verkligen ingen ork...haha...

så kär så kär så kär...

Fick just hem mina fina jeans. Synd att det är så kallt ute ännu...annars hade jag tagit dom idag.
Köpt liiiite på budera, men inget har jag fått sålt...

Här e jeansen jag köpte.

d?skallar

prov prov prov

prov hela tiden känns det som.
Imorgon blir det ½ kapitel med ord....
Kan dom men vissa e ju så svåra å stava...

Jocke går på dagis till 3-tiden idag...utnyttja lite...jag glömde att jag inte har svenska idag så e ju ledig nu...
Men ska väl plugga lite för det...

ledigt

Idag e det ledigt...Skönt.
Jocke fick ledigt med så vi fick sovmorgon...till klockan 7 blev det bara men det är 1 timma mer ialla fall.
HAr renskrivit en inlämningsuppgift. Ska renskriva en till.
Öva på lite ord...tror vi ska ha prov denna vecka...IGEN...har ju prov hela tiden känns det som...tror det är prov i svenska nästa vecka oxå...grammatik...kommer ju inte gå bra...mitt minne tillåter inte grammatik verkar det som.

Ska försöka fixa lite slambrev å kanske fylla i nån slam sen oxå...å så ska jag söka lite info om barnspråk...till mitt fördjupningsarbete i svenskan...
Å så kanske man borde förbereda föredraget...som jag nu inte vet när jag ska ha...å om vilken bok vet jag inte heller...kanske blir enklast å ta den jag läste senast?!?!? Färskare minne menar jag...
Glömde fråga igår vilka böcker vi hade å välja mellan å läsa i svenskan...vore bra om man kunde börja direkt...ibland tar det ju en halv evighet för mig å läsa en bok...

jaja...ska dra igång en tvätt nu tänkte jag...å så ska vi försöka städa lite senare oxå...

skit-prov

hade ju nationellt prov idag. (gammalt som är på betyg)( <----som tuuuur är)
Det gick ju inte alls bra. Men jag verkade inte va ensam om att inte fatta nåt.
Listeninge gick alldeles för fort, de pratade väldigt fort...å så hann man ju inte skriva ner svaren innan nästa uppgift va igång.
Sen var det reading...gud så mkt det var att läsa...å massa ord jag inte fattade...å hitta rätt svar var inte det lättaste då man inte fattade orden.
BLÄÄÄ!! Men jag var inte ensam om detta...bara 2 pers jag inte hört nån kommentar ifrån. Resten tyckte samma...ser ju inte fram emot å få tillbaka det...men, vem vet man kanske fick G...gränsen för att bli godkänd ligger tydligen rätt lågt...runt 40 % bara. MEn har en känsla av att jag har mkt mindre än så...

Nä, ska gå till dagis nu. Är halvt storm ute så har bytt till varmare tröja. Dagis hade lämnat meddelande på telefonen. Jocke hade pinkat på sig i overallen så var ändå tvungen å ta mig hem. Så ska packa ner en annan overall. Patrick va på väg hem oxå så han får hämta oss vid dagis så åker vi å handlar lite sen.

hej hej...

v som i segertecken

Jag fick 15 av 15 poäng på provet i engelska vi hade i fredags.
så här ska drickas champagne...haha...eller inte.
HAr ju läxor till imorgon...fast jag kanske skulle behöva lite sprattelvatten...vem vet, min huvudvärk kanske ger sig då?? Verkar ju inte funka med vatten å alvedon ialla fall.
I natt var det en pina...i nacken å ryggen å i huvet...å dessutom i hela munnen...så ett tandläkarbesök lär ju bli av den dag jag  blir rik...det kan ju dröja det.
Var så konstig känsla i munnen...kände mig avdomnad på nåt vis...fast nånting pulserade...i hela skallen...hade riktigt svårt att somna ialla fall.

Gillar du konst??

Mail från min faster

VÄSBY KONSTHALL

Jurybedömd akvarellsalong

Vernissage lördagen den 17 mars kl 12 - 16

Öppettider: tisdag-torsdag kl 12 - 17

                 fredag-söndag kl 12 - 16

Utställningen pågår t o m torsdagen den 5 april 2007

Jag deltar med två verk.
Sprid gärna till konstintresserade

vänner och bekanta - hoppas att vi ses!

Bästa hälsningar Agnes

Lätt att hitta! Gå in på www.vasbykonsthall.com för

färdväg och parkeringstips.


kort dag

Blev en kort dag i skolan.
Hade ingen riktig lektion.
Vi fick tillbaka analyserna å skulle bara kolla igenom å ändra å tillägga om vi ville.
Fick tillbaka provet...55 av 74.2 ½ fel(2 poängsuppgifter = 3 poäng) på nästan hela provet å så var det 2 uppgifter man kunde få 8 poäng vardera på som jag missade så egentligen gick det ju bra.(huvudsatser å bisatser.)
Så det är ju grammatiken som spökar som vanligt. Att veta vad som är vad när man använder det.
Men läraren sa det att det är vanligt att svenskar har svårt för grammatiken. Plus att vi inte har haft nån grammatik ännu. Så hon tyckte att jag skulle vara nöjd. Å det är jag väl. Men det stör mig att jag missade ändå...jag som repeterade typ bara den biten inför provet...haha...men jag vet ju om det, att jag har problem med det så det var ju bara att chansa...det kunde ha varit rätt!! Men de uppgifterna tillsammans gav ju totalt 16 poäng...usch, jag ville ha de poängen...haha...då hade jag haft 71 poäng...ja eller 8 poäng hade räckt för att bli nöjd på riktigt.
MEn jag ska inte klaga...

får se sen vad det blir av novellen...om man fattat allt rätt...
Lämna ju även in en essä idag...kanske oxå e helt fel...kanske inte fel skrivet men uppgiften kanske jag missuppfattat...det vore så typiskt mig.
Allt annat har jag ju faktiskt gjort rätt, trots stor förvirring...mind map, pm å allt vad vi nu gjort...allt har ju varit nytt å så självständigt så man har ju fått chansa i sista sekund för att lämna in i tid.
Får se hur det gått denna gång...
Ändrade lite på novellanalysen...men bara 3 ord...haha. Så jag va klar fort.
Kom hem 1 timma innan lektionen egentligen slutade.
Fyllt i en slam sen dess. Borde ju kanske öva på nya engelskaglosorna men känner inte alls för det.
Är ändå snart dax å hämta Jocke på dagis.

köpa böcker?

Nån som e intresserad av pocketböcker??
Har några som jag tänkt sälja...

usch å fy

jag vill ha helg igen. Ny vecka nu å det känns inte alls kul.
Grått väder idag. Haft så fint väder på dagarna nu denna helg så jag har vaknat till liv, fast nu känner jag mig som en mumie igen.
Insåg just att vi har en inlämningsuppgift i svenska som ska va inne i morgon å jag har inte börjat ännu...3 a4 ska skrivas...va så länge sen jag började på boken så minns inte början, men slutet tog sån tid å ta sig igenom så det kunde inte hjälpas.
Men ska väl göra ett försök senare.
Och engelskaboken har jag ialla fall tagit mig halvvägs i...lite drygt. igår va jag på sidan 15-16 eller nåt så har faktiskt gjort lite slappnytta idag trots allt.
Förmiddan gick så sakta så trodde jag hade gott om tid, men efter luch så fick klockan riktigt bråttom.

tvätt nr 2 är igång å e strax färdig. Ska hoppa in i duschen senare, försöka städa lite å göra svenskan.
Å så lovade jag Jocke att vi skulle äta våfflor idag...får se om han minns det, annars har jag färskpasta i kylen...det går ju liiiiiite fortare att tillaga lixom.

oj, kom på att jag inte hunnit se prison break heller, det måste jag ju göra innan nästa avsnitt börjar...ojojojoj...nu ska jag sluta skriva här å läsa på om essä-uppgiften å kanske kanske kanske så klarar jag av å skriva den oxå. Gäller ju att komma igång å skriva så brukar det ju flyta på sen...å sen ska det renskrivas oxå såklart...undrar om vi har tillräckligt med skrivarfärg?!?! hoppas det...annars får jag väl maila in den till läraren. Undrar om hon skriver ut den på papper själv då?!?!
Bara lämnat in handskrivna ännu.

HAr ju haft endel prov sista tiden oxå å inte ett resultat har vi fått...4 prov som vi väntar på å få se betyg på. HAr ju haft tillfälle att få se provet rättat men inga betyg hade sats då så då tyckte jag att det var rätt ointressant å kolla.
Vill ju veta vad jag har i betyg...
Visst, har man alla rätt så fattar man nog att betyget e bra, men alla rätt har jag väl svårt å tro att jag har på ett enda prov. Nä, slutsvammlat...en cigg, påfyllning i kaffekoppen å så fram med böcker av alla olika slag. Sen ta hand om tvätt å duscha...å tänka på middag å prison break innan det e för sent.

En alvedon får det bli oxå!! Haft ont i skallen sen i tordags. Inte hela tiden å inte mkt men ofta å långa stunder haft lite lätt ont, vilket stör koncentratonen endel...inte konstigt att jag inte får läxorna gjorda!!

glass-sugen

Oj va jag e sugen på glass.
Fast jag fryser...men e sugen ändå.

Å jag gick in å kollade på GB...ännu mera sugen...
Å nyfiken på dessa...

image275 image276
www.gb.se

jag har fått ett mail...

Fick lite auktioner sålda igår.
Nyss fick jag detta mail...
"Nu har jag sätt in pengarna på ditt konto 69Kr så jag hoppas att du skickar filmen i tid .
Tack på förhand."

Jag hoppas...i tid...
Vadå i tid??
 Har han handlat förr av mig? och fåt vänta en halv evighet...typ 3-4 dagar...?
Fast han har inga omdömen från mig så det verkar ju inte så...
Jag postar ju lixom samma dag eller förmiddagen efter jag fått in en betalning å sen om det råkar komma en hel emellan så tar det ju automatiskt längre tid...även att få in en betalning från annan bank...

jaja...får väl grubbla på vad han menar...
Tyckte ialla fall att det var konstigt skrivet...elller?

haft prov idag

Idag kom läraren men hon va sjuk fortfarande.
Vi hade glosprovet men provet i eftermiddag hoppade vi över för hon ville bara åka hem.
Provet denna gång kändes lättare....fick många fler ord att välja mellan och så tog hon bort motsatsdelen för det fanns bara ett sånt ord typ...
Gick mkt fortare än första gången oxå...antagligen för att det afnns mer ord att välja mellan.
Så jag började med synonymerna å sen med meningarna å sist översättning. För alla orden kunde jag översätta.
Svårast är ju att hitta synonymer å sen att hitta på bra meningar med just det ordet.
Så det bästa är nog att hoppa fram å tillbaka.

USch, då blir det nytt kapitel igen då...å snart dax för nästa prov. En massa nya ord igen å sen prov på 2 kapitel...
är väl lika bra å börja med orden nu direkt.

Idag med...

Läraren i engelska va sjuk idag med så det blev inget prov...kommer hon imorgon så blir det väl av då.
Sen står det i planeringen att vi har nationellt prov i morgon eftermiddag oxå...
Får väl säga till dagis att om jag inte kommit dit till 14.00 så kommer jag senare eftersom provet börjar kl 13.00.
Resarverad skrivtid 13.00-17.00...men sååå långe tänker ju inte jag sitta där. Kommer väl dö under tiden...

Packat lite auktioner som gick ut igår. Går ut fler i eftermiddag.
Sen ska jag ju ha svenska...novell-analys...antar att det räknas som ett prov eftersom det är markerat emd *stjärnor*...alla andra prov är markerade likadant.

Skitväder är det idag. Det är sååå mörkt ute. Å regnar. När jag å Jenny kom ut från skolan så var det typiskt höstväder. Inte direkt uppiggande. Regnet minskade lite på vägen hem ialla fall.
Hoppas det slutar regna helt, blir bara deprimerad och sjukligt trött av regn å rusk!

cars

Det här pappret skulle ju passa till Jocke =0)


dagens LO

Ja som sagt, jag satte mig ner å snabbscrappade lite under tiden jag var arg på tangentbordet.
Såhär blev det.

dagens

Lookiiii. Jag har inte använt ett enda band heller...det är ju min nya kärlek. HAr en massa nya å endel väldigt långa bitar med band så det känns mkt roligare att använda dom nu. I början fick man ju snåla för att ha kvar lite.
Men ja, denna gång blev det utan...

Våran lärare

Kom till skolan idag å så låste en tant upp klassrummet.
Våran lärare var sjuk så det blev inget prov idag...kanske lika bra det så kan man öva orden mkt mera.
Fick bara i uppgift att göra klart uppgifterna på kapitel 3 i boken...å vi har i stort sett gjort allt redan.
Så efter en timma gav jag upp å gick hem.
Vi satt ändå bara å prata om annat, mestadels på svenska så...
Stackars Galina som bor i Knivsta, hon måste gå hemifrån klockan 6 på morgonen...
Å Slavisja hade kräkt inatt men kom till skolan för å få provet avklarat...

Så nu ska jag gå på toa, göra lite kaffe å så ska jag öva glosor på lite olika sätt...från sv --> eng hoppar jag över för det har jag övat 1000 ggr. Men från eng --> sv har jag nog inte gjort...jo en gång men avbröt för det var så tråkigt...alltså att skriva på svenska...det kan jag ju redan.
MEn har märkt att ibland måste jag slå upp ord som står på engelska för att jag blandar ihop dom...men när jag ska skriva ordet själv kommer jag på rätt ord...å då tänker ja

Igårkväll...

så gjordes denna. nr 2 meddöskallepapper.
Sen så tog jag tillfället i akt att försöka använda spillbitar.
Det blåa fick väl matcha Jockes manliga sida...hehe.
Det andra matchade ju faktiskt döskallepappret...vitt svart rosa lila
Fick lite nya band idag oxå så de sattes dit efter skolan. Blev lite tomt innan men nu får den va klar.

ig?rkv?ll.

då var det dax igen då.

ledigheten är över.
Idag hade jag min första lektion. Så supertrött å superhungrig genom hela lektionen.
Igårkväll var jag hur pigg som helst å i morse gick jag upp tidigare än jag behövde...PAtrick hade ställt väckarklockan på hemtelefonen på ringning igår å som vanligt när han gjort det så glömde han å stänga av den...stänger man inte av så ringer den samma tid varje morgon. Så jag fick ju tvinga mig upp å gå ut i köket å stänga av den...fast jag såg ingenting...mörkt i hela lägenheten å så lös inget på telefonen så jag visste inte vart jag skulle trycka. Sen efter det projektet var det ju ingen ide å sova vidare...hade ju hunnit bli "pigg"...så jag ligger back några sömntimmar...sov max 5 timmar.
MEn vi blev klara i god tid ialla fall i morse så behövde inte stressa.
Kunde fått se resultatet på svenskaprovet idag men hon hade inte hunnit sätta ut betyg ännu så då sket jag i å kolla. Det är det mest intressanta om man har ig, g eller vg. vet ej om man kan få mvg på det provet...
Är några som inte gjort provet ännu så kanske nästa vecka får vi tillbaka dom.
På torsdag har vi prov igen i svenska. Novellanalys. Så jag ska väl ta å läsa igenom alla papper några gånger så jag vet hur man gör en sådan.
Tror jag har engelskaprov imorgon...ska öva glosor sen.
Eller nu direkt, men mer sen. Ska gå till dagis om en stund men hinner nog gå igenom glosmaskinen på nätet en gång innan...

Fast nä...kommer inte in på sidan...

Jag har blivit "TAGEN"

Jag blev utmanad av Jånna.

REGLER:
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information. 

1. Jag blir ?förkyld? av att tvätta håret. Går runt och är snuvig ca 1 dygn eller nåt. 


2. Mina knän knakar när jag böjer på dom. Folk brukar tycka att det är lite läskit?

 
3. Så fort jag kommer hem så åker de väldigt osexiga mysbyxorna fram. Har 4 st som är 10-15 år gamla. Inte utan mina mysbyxor. 

4. Jag hittar på namn åt bilars reg-plåtar. (Pappas fel =0) ) Mammas bil heter ?Roffe Persson? = RPE 


5. Är jag uttråkad på en bilresa sitter jag å gissar märke eller färg på var 5:e bil vi möter.

 

6. Mitt ?babyhår? gör mig galen. Jag hatar å smeta in håret med grejjer men det händer då jag inte orkar med allt hår som bara vill stå rakt ut vid öronen. Jag ser inte klok ut!!! Sen har jag en ful bena bakåt på huvet så kan inte ha utsläppt hår längre stunder?kunde jag det hade jag verkligen inte brytt mig om ?babyhåret?.

 

Jag utmanar:

 

Linda - http://citronlime.blogg.se/

Sasse - http://lucasnilsson.blogg.se/

Majja - http://majjastar.blogg.se/

Sandra - http://sajbersonja.blogg.se/

Ea - http://litenea.blogg.se/index.html

Gabba - http://gabba.blogg.se/

 

dagens LO

Denna gjorde jag idag...eller ikväll snarare.
Fick en RAK från Linda å har mestadels använt mig av vad jag fick.
Hade lite svårt å fotografera, men detta blev bäst.

dagens

NEW NEW NEW

Denna är några dagar gammal...

ny?r 05-06

Och denna har jag pysslat med under morgonen

Patricks f?rger

Vilsen...

Känner inte igen mig här.
Kunde ju inte logga in heller...men det gick tillslut.

Hjälpt Linda å flytta i helgen. Bilen dog ju när vi skulle hem såklart...bläää.
Igår va jag i stinsen å shoppade lite...70 % på allt i en butik...akrylfärg, block å så tygband.
Sen var det visst 30 % på bokhandeln oxå, inte bara bokrea...stog inget om 30 % men tyckte ju att det blev billigt...men på kvittot stog det ju 30 % efter allt jag köpt så...köpte limstift å glaze-pennor...
Va så konstigt för dom hade 5-pack glaze...tog fram miniräknaren men det visade sig ju att 5-packet kostade 2,50 kr mer/penna än om jag köpte lösa...så jag köpte lösa...fanns dock inte så mkt roliga färger men 4 st olika färger hade dom ju...så tog en av varje. Hoppas dom har andra färger nästa gång...hehe...

Pysslat lite oxå å ska väl ladda upp bilderna nu så kommer inlägg nr 2 snart.

handlat

Postat brev idag till Stina, Anna å Anna å så Sannah.
Å handlat lite...hittade fler författare i bokhögen på ica som jag visste jag hade böcker av hemma så har fått skriva upp...å så mailat iväg till mamma. Hon kanske har endel så bäst å kolla med henne INNAN man handlar...
Hittade 2 av Jan Må¨rtenson men hade båda två. Hittade en annan som lät intressant men nu minns jag inte vilken det var...
HAr 20-30 böcker uppskrivna på lappen nu...10 av dom e jag lite osäker på...om det e min typ. Så har frågat mamma om det är min typ...haha...hon vet ju vad hon brukar låna av mig så då vet hon ju ungefär vad jag gillar. Å hon har ju läst såååå mkt mer än jag så hoppas jag får svar snart.
Men 21 stycken böcker på listan som SKA köpas. Kanske inte samtidigt...haha...

P E R F E K T

Nyss kom posten...
Brev från Annika...nya brevpapper till disney-samlingen...
Å så Extra film...å dom kunde läsa mina tankar mkt bra.
Dom delade upp beställningen å skickade de stora kopiorna först...så nu kan jag pyssla...hihihihihihi.
Perfekt!! 18 nya foton å scrappa!!
La upp lite auktioner igår...kameran på budera å så brevpapper bok å dvd filmer på tradera...
HAr mer brevpapper å fotografera...så det e mer på gång...
Lutar mer å mer åt att diddl-samlingen ryker...
Jag orkar inte helt enkelt...så jag tänker nog sälja rubbet...
HAr skrivit upp lite böcker jag saknar oxå...det e ju bokrea nu...skulle nog helst vilja åka till maxi...får se om vi kan göra det imorgonkväll kanske...
MEn jag tar med listan till lilla ica idag...de hade ett bord med reaböcker med...men har ju en check på 50 kr tror jag om jag handlar böcker för 300 kr...så det kan ju va bäst å vänta tills vi kommer till maxi ändå...men man kan alltid kolla...

Ja som sagt...18 nya bilder att scrappa...blir ju satans svårt å välja...vart ska man börja...??