TIVOLI

Nästan hela veckan har jag sett från klassrummen hur ett tivoli byggts upp.
Igårkväll var vi där...utan kamera...typiskt.
Carro å Danne kom över en sväng så drack vi lite cider å vin. När vi skulle gå så fick Jocke för sig att han skulle visa Carro alla sina kläder å leksaker så det tog sin lilla tid å få på sig kläderna. "sån kan du önska dig" sa han till Carro när han visade sin dinosaurie pyjamas....haha.
Jocke var så fascinerad när vi kom fram till tivolit, blinkande lampor å karuseller överallt.
Vi köpte såna där lotter man räknar ihop en summa å vann en spidermangubbe med sugproppar...Jocke blev överlycklig...han har ju en sacosäck å ett linne å så tofflor med spiderman...skittufft tycker han...hihi.
Sen försökte Danne vinna lite men det gick inte som han ville.
Jocke ville ju såklart åka nånting å valde en mask-berg och dal bana. JAg åkte med...den gick ju rätt sakta men i några sekunder gick det fortare å då ville han inte åka mer...men det var ju bara å sitta kvar...3 el 4 varv åkte vi. Men han tyckte det var kul så länge det inte gick fort. men han skulle ju absolut åka den...han kände sig lite stolt efteråt.
"det var ganska roligt, men det var så läskit" sa han...han ville åka x-treme oxå...men den ville ju ingen annan åka...tror det var alla blinkande lampor som lockade. Vi tog en sån där fiskdamms aktig sak oxå...man får en pinne å så får man plocka en påse å vinner det som e i. 1:a pris = mellan-nalle(för en stor nalle krävdes stjärn-pris.). Å han fick välja sj'lv vilken nalle oxå. HAn tog den jag ville ha...en hund med camo-kläder.
Sen gjorde Danne ett sista försök på vägen ut å vinna nåt. Kasta pil å försöka hamna på ett hjärta...3 olika storlekar. Å då vann hann...ett litet hjärta, ni vet lurviga hjärtkuddar, fast i miniformat. Den fick Carro såklart!!
Sen gick vi hem. Patrick å Danne ville ju hoppa hoppborg men de fick dom inte...varken för mig å Carro eller de som jobbade där...haha...man har ju fått höra Patricks historier om hoppborgar I VUXEN ÅLDER!!! Skrämt bort barnen å ett gäng killar i ålder 18-25 hoppat som vildar...så det var tur att dom inte fick hoppa igår...hade ju skämts ihjäl!!!
Jaja. det var gårdagen det...idag e de lördag å har absolut ingen aning om vad som händer.
Om vi ska va hemma eller åka iväg...hoppas på å åka iväg...för jag har verkligen noll förslag på vad man kan göra hemma...gå på tivoli kanske...men det kostar ju så mkt å åka å "spela"...kan ju gå förbi å ta en bild på området...eftersom jag glömde kameran igår...men det var ju lite synd, hade ju vart kul å ha ett par bilder då vi åker masken...Jocke vill ju inte åka den mer...hm...
Åker vi iväg så vill jag stanna vid stinsen för jag behöver limstift...bokhandeln där har bra limstift. Hoppas dom har 30% fortfarande...hehe...

ny frisyr

frisyr

tungt...

är så stressigt i skolan nu...hade idag grammatik-förhör...får se om jag klarar det...blandar ju ihop allt. Fattar när jag läser i boken men när man ska klara av allt själv så blir jag bara förvirrad...alltså, att hålla reda på vad allt heter...participer bla...sen resten känner jag bara igen när jag läser det typ...
HAr ett test kvar...nästa vecka tror jag. Sen e grammatiken klar.
I eftermiddag har jag stressat med engelskan...hade en massa läxor. I fredas blev ju ingenting gjort pga det 1a nationella provet. MEn nu tog jag mig igenom det.
HAr endel i svenskan oxå...måste läsa en bok...men ska läsa klart den engelska först...bara nåra få sidor kvar. Hann inte i helgen som jag hade tänkt. Fördjupningsarbetet...referat...
Nordiska språk ska vi gå igenom oxå. Å på torsdag har vi prov i argumentation. Men det går ju inte å förbereda sig på då vi får ämnen å välja på då.
Å så lite engelskaprov blir det ju oxå å så 2 nationella till.
Så nu ska jag försöka få klart mitt referat å så läsa klar å skriva bookreport på den engelska boken. Sen ska jag läsa den svenska å så måste jag verkligen börja på fördjupningsarbetet...det kommer bli svårast....

meeeee

me meee
Knasiga bilder på mig...

skräck...

Jag å Jenny blev nr 3 idag. På nationella provet...fy fasen va nervösa vi var. Inte bara vi...
Man fick gå in 2 å 2 å resten fick jobba med uppgifter...ingen gjorde uppgifter...haha...alla va nervösa...å när vi visste att det var våran tur efter Danuta å Kjell så reagerade man ju på varenda lilla rörelse i korridoren...
Både jag å Jenny var sämre på engelska idag...hur kan man glömma bort ord som man sagt flera gånger bara en munit innan?!? Hände oss båda...haha.
Man fick alltså diskutera å absolut inte använda ett ord svenska...å så prata in i mikrofon...jag tittade inte på mikrofonen...räckte med att se den i ögonvrån så fick jag ont i magen.
Huvudsaken e ju att läraren känner oss...alla hade ju varit nervösa å då e det svårt å få till det perfekt.
Hon hör oss ju 2-3 dagar i veckan när vi pratar engelska.
Vi var bara 9 pers som va där...resten blir alltså underkända å får gå om hela kursen bara för att de missade detta prov. Ja usch...det var inte roligt...men nu e de gjort.
Nu är det bara 2 nationella prov kvar...eller 3 egentligen...lyssna, läsa å skriva. Lyssna är det värsta för det går ju så fort...man hinner ju inte läsa innan de börjar prata å så hinner man inte svara på frågorna emellan...
Läsa är ok...skriva kan nog funka ok oxå, men allt breor ju på vilket tema det är.
Tror det är 2 veckor till nästa prov.
På tisdag så blir det läxförhör på grammatik i svenska...
Ska maila in en "insändare" till läraren oxå till på måndag. Min hjärna har ju slutat funka just nu...insändaren ska va på ca 100 ord...jag e uppe i 70 ord...å då kommer jag säkert ta bort en eller två meningar. Ska ta med svenskan till sollentuna imorgon...var egentligen en gruppuppgift men vi som hade grammatik kunde ju inte göra det i grupp igår. Så ska försöka få hjälp av mamma. Å^så öva på grammatiken. Sen på torsdag har vi prov i svenska igen...uppsats argumentation. En vecka senare ska Referatet  vara inlämnat + grammatik test igen. 15 maj ska fördjupningsarbetet vara inlämnat...inte ens börjat. HAr material men det är så mkt å gå igenom...känner inte alls för det.  Mest tunga saker kvar...bara 5-6 veckor kvar i skolan ju...känns ju något stressigt.

prov prov prov

Igår hade vi prov. Jag fick VG på det. Bättre än väntat eftersom jag knappt övat nåt...mer än på orden. Grammatiken fastnade aldrig men det blev ett VG trots allt.
Imorgon har vi RIKTIGT nationellt prov då. Oral test. Min skräck typ. Jag hatar att bli inspelad på band...eller filmad. Och vi blir ju inspelade på band på det här provet. Prata prata prata...hoppas det går fort...
Å hoppas Jocke inte strejkar...å hoppas min talförmåga är på topp. Vissa dagar kan jag ju knappt prata ren svenska...å då är ju svenska mitt modersmål...vore typiskt om man får en sån dag imorgon. Direkt på morgonen dessutom, innan man hunnit vakna riktigt.
JAja, vi får se...

höst

kommer jag in på kurserna så ser jag nästan inte fram emot det.
Inte en ledig dag...
Måndagar går jag då från 8 å slutar 17...usch...
När ska man hinna med läxor??

lösen-bloggarna...

Kan ju inte gå in på mina kära vänners bloggar, de som har lösen...nån mer som har det problemet?
Eller har alla råkat byta lösenord samma dag?? Näää...
Nu ska jag få i mig lite kaffe, sen bär det av till Sollentuna, å så ska vi till Röda korset å hälsa på Pappa där han bor till på torsdag.
Engelskaböckerna e packade, så jag hoppas nån vill förhöra mig...jag fuskar ju annars...haha...tjuvkikar lite här å där. Svårt å veta om man kan nåt när man tjuvkikar hela tiden.

kreativa hörnan

Här har jag samlat senaste tidens verk.
GLAD PÅSK

glad p?sk

några dagar uppehåll

Datorn hängde sig i tisdags...
Å det gick inte å stänga av eller nånting.
Patrick måste ha fixat det inatt då  han kom hem från jobbet.

Idag ska vi till svärmor å äta ägg.
Imorgon ska vi till sollentuna...ska säkert äta ägg då med.
Ska hälsa på pappa på sjukhuset oxå...eller hus-sjuket som Jocke säger...haha.

Nu ska vi fixa frukost!!


skolstatus

Fick tillbaka grammatikprovet idag.
DEt gick ju bra...fick 10 poäng mer än jag trodde. hade 39/42.
Hur gick det till?? Jag som blanda ihop precis allting kändes det som.
Jaja, glad blir man ju. Men nu har detju hänt 2 gånger att jag faktiskt klarat 2 prov jag inte trodd gått så bra. Man blir ju lite förvirrad...haha. Förr var det ju tvärtom...kände att det gått uruselt å sen gick det uruselt oxå...
Nu har vi äntligen valt böcker. Tänkte ta Håkan Nesser - Och Piccadilly...men i sista sekund så tog jag en annan...den va kortare och så lät den lite annorlunda mot vad jag brukar läsa...
Nesser kan jag läsa när jag vill för den ligger i v-rummet.
Ska försöka få klar romananalysen oxå...den skulle varit inlämnad idag men jag fick virus på hjärnan igår så det gick inte så bra. Men frågade lite å det gick bra å bygga på essän...va ett tag sen jag läste boken så känns ju jobbigt å börja om från början när man i stort sä'tt redan har en början.