kantareller hit å dit.




(bilder från sommar 2009)
Jag å mamma har plockat så mkt kantareller att vi blivit besatta. Så fort jag blundar sert jag kantareller, mossa å torra pinna...
Svårt å säga exakt hur mkt det blev men närmare 30 dl. (som vi kokat bort vätskan ur.) Plus en hel systemkasse med gul trumpetsvamp och lite trattkantareller. Sjukt mkt...
Jag e helt gul om fingrarna, det går inte bort! Å ont i kroppen. Gör ont å sitta, å fingrarna e helt skakis. Kroppen har fastnat med axlarna uppåt å ryggen böjd. Invalido typ. Men men...vem vet, det kanske inte kommer nåt nästa år å då har vi antagligen kvar i lagret. Jag har fryst in 10 dl. Sen har jag lite till i Sollentuna som inte hann bli klart. Det kommer ju räcka ett tag. Sås å omelett å varma mackor!

IDag har jag varit i skolan igen. Jocke va lite småstrulig i morse å vägra klä på sig å så men vi kom iväg tillslut å jag kom i tid till min skola. Pratade med han om sitt beteende på vägen å han höll med att det var trevligare idag.
Han fick sånt där utbrott i fredags kväll oxå, å nu fattade mina föräldrar hur det egentligen var...det var värre än de föreställt sig. Det e s¨å svårt å förklara utan att det låter överdrivet, fast man själv vet att det inte är överdrivet. Vissa saker måste ju upplevas för att man ska förstå det. Lite grann som matte, man måste ju själv lösa problemet för att förstå...man kan ju inte bara läsa att så å så ska man göra, man måste ju testa oxå. Matte å kantareller e vad min hjärna tänker på numera.

Idag e de prov, men det ska inte jag göra så jag har slutat för idag. Vissa lät väldigt oroliga för provet. I fredags frågade Lotta mig om nåt å då sa jag att det inte kommer på provet...haha, tänkt om jag ljög nu...det e ju inte samma prov som jag gjort så man vet ju inte. Men de prov jag gjort...(2st) så har det inte varit med så...utan det e ju mest företagsformer, resultaträkning å affärside som borde va med på provet.
När jag gick småföretagande så var det ju endel annan räkning med å det har vi precis börjat med nu i feB-kursen. Nu kommer det bli jobbigare, mkt räkna!! Men vi kommer ju göra det varje dag så det borde väl fastna tillslut.

Nu ska jag ta å fixa med annat, har en massa tvätt å ta hand om, å borde väl dammsuga oxå men jag har så ont i ryggen så jag vet inte om det blir av idag. Rätt soligt nu så kanske ska sätta mig i solen å läsa en stund istället...först tvätt sen ta lite fika å bok...dammsuga kan jag göra när det regnar...å då kan man hoppas det blir åska för då slipper man dammsuga...haha...hade sladden i en gång när det blev åska å då sattes dammsugarn igång bara sådär...å taklamporna började tändas å släckas å tändas igen...å telefonen började ringa en annan gång...på nr-pres. stog det bara en massa nollor. En annan gång så började min spargris att spela. Hade en glassbil som spelade deras signatur när man la i en peng, den började spela oavbrutet under någon minut. Så blir det åska sätter jag mig mitt i lägenheten å håller för öronen.
Men nu e de inte åska å jag hoppas det inte blir det heller, för jag gillar inte det. Ska väl ta å göra det jag ska istället för att babbla om åska!!

Skulle åkt till dalarna OXÅ i helgen men det blev inget. Förkylningstider!! Har själv haft nåt på g. Varit ok i helgen kännat av hals/öron lite grann i korta stunder men har gått över fort. Va värre tidigare då det inte släppte. Får hoppas det har gett sig nu.


Kommentarer
Postat av: Sandra

jahaa :) det lät kul! sånt måste jag pyssla med i framtiden, älskar att pyssla!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback