GOD JUL!!!

HAde väl tänkt å lägga in helgens bildert men det var sååå få i båda kamerorna så vi tar det efter jul istället. Blir ju fler bilder antar jag. HAde besök av Anna, Peter och Tindra i lördags. Joacim älskar Tindra =0) HAn har ju tidigare varit superskraj typ (för bebisar) men Tindra kan gå nu så han kanske tycker hon börjar bli normal eller nåt. hehe...söt e hon!!
Igår var vi hos Linda. Där var han blyg i början men sen var det kattjakt som gällde. Stackars katter...
Fick även bd-presenterna av Linda igår!! Glömde öppna dom så tar dom nu tillsammans med resten som ligger under granen. Joacim tjaaaaatar om att få öppna paket. Sa att han får vänta tills pappa vaknat. Vet ionte hur han gjorde men PAtrick är uppe nu. Han är ju omöjlig att väcka annars lixom.

Jaja, GOOOOD JUUUUUL på er.

(går ändå inte å ladda upp bilder så får vänta ialla fall...tänkte lägga upp en julig bild men...ni får klara er utan bild.)

de nyaste...

Med lite problem att få bra bilder, gav upp tillslut. Det ser bättre ut i verkligheten.

 




snart är det jul

Jocke går sista dan på dagis för iår. Igår hade dom julbuffe å jultomten kom. Alla fick ett foto åpå hela gruppen. Eftersom dom inte tog dit nån fotograf så tog dom egna kort å printade ut istället.
Jocke var den enda som åt sill av barnen...som vanligt.

Själv började jag igår min första lediga dag med att läsa...jag har bara 3-4 kapitel kvar så här går det undan. hehe...ska ta å städa lite oxå...men Jocke har ju dragit fram nästan alla saker han har...lego, bilar å böcker å pussel...precis överallt ligger det saker. Så han får allt hjälpa till att städa.

Pysslat?!? Jo, det har jag ju gjort...frågan är vad jag visat...sen vet jag ju att det ligger bilde i kameran ännu oxå...så jag får ta å visa upp allt senare i ett separat inlägg. Allt...låter som det är massor...jag vet inte...ialla fall 3 LO's...kanske fler...hehe, gjort några snabbisar!!

ingen mera engelska

intew på ett bra tag ialla fall.
Hade idag redovisningen å det gick väl helt ok. Vi pratade ihop oss på 2 minuter sen satte vi igång. Våran grupp har ju inte funkat det minsta...fick mail först i morse om redovisningen...från Åsa så det var ju lixom i sista sekund!!

Jag vet inte vad jag får i betyg än...vissa av oss var visst svåra att betygsätta...haha...alltså, att vi ligger precis mittemellan 2 betyg å på så olika nivåer på alla 4 delarna. Så det blir ett G som sämst (G++, + syns ju ej i betygen tyvärr...) Eller så blir det VG. Eftersom jag inte har betyg i A-kursen så är ju ett G ett stort plus för mig. Många har ju läst kursen för att få VG eller MVG å redan haft ett G sen tidigare...då är det ju lite mer av en besvikelse om man skulle få G igen. Men för mig är ju ett godkänt betyg det viktigaste. Såklart roligare om man får BRA betyg oxå. Men man får ju vara nöjd så länge man undviker ett IG!!
svammel...ska sätta mig med en kopp kaffe å lite mackor nu å öva geometri så får vi se senare om jag gör prov eller inte. HAr ont i huvet så det känns ju inte så skoj...men vore ju skönt å få det gjort innan julen. Tänk om man inte kommer med kursen nästa år?!? Sånt vet man ju inte ännu...bla bla bla...imorgon är alltså sista dan i skolan. Det kom jag fram till idag...hehe. Alltid bra å veta...så man inte kommer dit på onsdag å det är helt tomt...det skulle ju va snopet...haha.

Betalat lite räkningar oxå...å skrivit in allt jag gjort av med i helgen. Handlade ju på Bokus, Ikea...å sen pressbyrån imorse...jag har haft kontanter mest sista tiden så jag har ju totalt glömt detta med att skriva upp alla utgifter..för det har ju hänt att kortet åkt fram ibland. MEn jag blev förvånad för det var knappt något, förutom det i lördags.
Sen har någon satt in 5000 kr på mitt konto...??? Kan vara farmor...har svårt å tänka mig att någon annan skulle göra det...antagligen en slant istället för julklappar...

Idag är det riktigt kallt ute...fy farao. Fast rätt fint väder ändå men man är inte van vid kyla än...har väl haft ett par minus som värst på dagen...fast idag är det egentligen inte sååå kallt men man märker ju skillnaden rätt rejält ändå...hm, ska kolla hur kallt det är...haha, -3,4 på skuggsidan...det är ju ingenting lixom, ändå höll jag ju på å frysa ihjkäl...nu får jag sendrag i lillfingret oxå så jag måste nog sluta skriva här nu...hej hej..

3 advent pyssel...med mera...



Söndagens pyssel
Passade på att måla när jag hade färgerna framme.
Inga mönstrade papper denna gång.
Inte för att det hade med 3:e advent att göra men...

Och så hittade jag denna canvas i pyssellådan.
Det var därför jag hade färgerna framme...först skulle jag bara måla ramar (3 st men hade bara 1...så det blev en triupp till ikea i lördags å köpa fler...) å brevid färglådan så låg det 2 st canvas som jag glömt bort.
Denna var i a6 format ungefär. Hämtat inspiration från en gammal tidning jag har...Hobbyideer från förra sommaren eller nåt sånt...ännu äldre kanske...


Är urusel på att använda mig av mina tidningar...har ju massor med hobby/scraptidningar som bara ligger...bläddras i dom men inget mer typ...Dags att börja inspireras lite mer av tidningarna...och böckerna...har väl ialla fall 3 scrap-böcker så vad problemet är vet jag ej...blir inspirerad men jag gör inget av ideerna som dyker upp.
Ja ja, får försöka att minnas detta nu. Kan nog behövas, känns som alla LO's blir snarlika för tillfället...
Har även målat en i a4, vet ej om jag är nöjd...eller om den är färdig. Har inte så mkt färger att välja mellan, har mest ljusa eller klara färger så vi får se...lite nya färger måste jag skaffa...man kan ju blanda till själv, men det kan ju bli ett evighetsprojekt...när man är nöjd så har väl färgen hunnit torka...haha...

Skrivaren...den har sitt egna liv oxå, antar att det beror på alla andra dataproblem...när jag scannar så brukar jag förhandsgranska å beskära och ändra ljusstyrka å annat innan den scannar men det går inte nu...alltså, beskära å förhandsgranska funkar ej...så man får chansa lite om man beskär för bilden syns inte på skärmen som det brukar vara. (bilderna brukar bli skarpare om man gör det innan scanningen) Det är lite störande...när man är van...samma sak med många sidor man ska logga in i...brukar ju ha "auto" men nu får jag skriva in manuellt...man är ju van att slippa sånt så det känns störande!! MAn får väl vara glad ATT det går att scanna och logga in på sidor.

Om 1 h börjar skolan...enligt planeringen är detta sista engelska lektionen...stämmer det?? Är det sista dagen imorgon kanske?!?!? Jag har verkligen noll koll...har inga papper kvar...de man fick i somras alltså...dom kastade jag för någon månad sedan...ehhehe...Blir väl redovisning idag...antar jag. Sen så tänkte jag väl hinna med ett matteprov sen oxå...ser inte fram emot nåt av det...speciellt inte matten...geometri...alltså, man måste få ha miniräknare till detta prov...det kommer ju ta flera timmar annars.
Å nu är det mindre än en timma kvar tills jag börjar så jag får väl ta å läsa igenom redovisningspapprena några gånger...ifall vi hinner med det idag så vore det ju bra å vara liiite förberedd ialla fall, man ska ju helst inte läsa innantill...det är flera som gjort det å då får man ett minus för det...

Jocke var på hörselkontroll i morse oxå, det gick jättenbra...sa igr till han.."imorgon ska vi på hörselkontroll!!" då sa han.."va?" å så upprepade jag å han sa.."va?" igen...haha...
Han vägde sig å mätte sig oxå. 16,1 kilo å 103 cm lång. Alltså, han måste ha långa ben för stl 110 är ju snart för korta...han borde ju alltså ha stl 104 som bvc-tanten sa...haha...han har ju 110 å 116 i de flesta kläder...

gäääsp!!! Gårdagens pyssel

Idag gick vi upp tidigt...utan problem, fast nu känner jag mig helt färdig. Patrick var med på Lucia oxå. Mina föräldrar å Patricks mamma kom oxå. Fatar inte att hon orkar åka 7-9 ?!?!? mil så dags på dagen bara för att se på Jockes luciatåg...Dom var såklart söta å det var mysigt med allt mörker å tända ljus.

Igår så pysslade jag liiite...blev en LO som tog 10-15 minuter att göra. Tänk att andra LO's tar ett par timmar att göra å ändå kan de se enklare ut än den jag gjorde igår...blev så förvånad när jag insåg hur fort det hade gått...hade på tv'n då så jag var tvungen å dubbelkolla med tv-bilagan å det stämde...10-15 minuter nånting...

Efter den blev det en snabbis-ram oxå...dum färg hade jag...säkert 15-20 år gammal färg. Använt den tidigare och då har den vart bra...(alltså nu på senare år...senast 1 år sedan.) Nu var den kletig å ville ej torka, men fick bandet att fästa utan lim på framsidan så slapp ju risken att det skulle bli limfläckar =0) Sen gav jag upp hoppet om att få en fin yta...blev ju fingeravtryck överallt på ramen så det fick bli en färg ovanpå oxå...

Resultat:



Datorn är ju ett mysterium...Den ändrar typsnitt hejvilt...ibland när man sätter sig å skriver så är det en ny stil...just nu är det precis som vanligt...tror jag...
Det här med allas lösen...fattar inte...fick Annas igår å efter det har jag lösen på alla bloggar igen. Så jag får väl hojta till igen om det händer en gång till...

Nä, nu ska jag öva på engelska provet vi har imorgon.

Julkorten är skickade, vissa kom visst fram redan igår. Trodde de skulle komma fram idag eller imorgon tidigast. Men antar att det är nästa vecka det blir körigt för posten...tänkte att det är bäst å få iväg dom lite tidigare.

nu är det min tur!!

Denna vecka så finns min skiss på
http://veckansskiss.blogspot.com/

Så nu är det bara å sätta igång!!
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


(hur sjutton länkar man?? Minns icke!!)

(OCH, har inte fått någons lösen ännu
så det är inte många bloggar
jag kan läsa just nu...
ge mig era lösen om jag
är välkommen att läsa!! ♣)

shopping

Idag har det shoppats julklappar. Blev en tripp till Stinsen å en snabbis till sumpan. Men några julklappar blev det så det känns ju trevligt!!  Får se om det dyker upp några fler önskelistor...annars är jag väl nästan klar med klapparna...NÄSTAN...
Å så har jag hämtat mina gardiner som mamma sydde klart...hon kunde inte hålla sig så de blev klara...inte mig emot för de hade nog inte blivit klara alls då. Så nu ligger de å väntar på å få hängas upp...ÄNTLIGEN har vi köksgardiner...3 år tog det att fixa det...haft tyg över 1½ år så....hade ju inte behövt ta TRE år...men nu gjorde det ju det.

problemas

Haft lite datastrul...eller har väl ännu...
Vissa program funkar ju som dom själva vill å alla hela cockies är rensad så jag har ju inga lösen.
Ni som har lösen på era bloggar får gärna maila era lösen så jag kan fortsätta läsa!!!

jul.

Tömt kamerona, men var inte mkt skoj...Gjorde lite pyssel igårkväll, en gran...En sån där frigolitkon som jag haft sen jag gick i lågstadiet kom till användning.


Och en 6x12:a blev det visst oxå.


blev en idag oxå.

jul-mums

dessa har jag gjort och smakat på...absolut en favorit!!
http://recept.nu/1.126537/leila_lindholm/bullar/rocky_road

har även gjort dessa. De blev just klara å står i kylen en stund.
Fast jag har en känsla av att de inte kommer se ut som på bilden...haha...
http://recept.nu/1.126588/leila_lindholm/bullar/choco_chip_musli_bars


När jag skar upp dom i bitar så vart det några bitar som ej vart så hållbara så jag slängde ihop alla "rester" och smälte mer choklad å gjorde en helt egen variant. Man kan ju inte äta upp allt som blir över...smakade ganska mkt...å med en halv blockchoklad till så fick man ju ihop till en mindre "kaka"...ta till vara på resterna!!

dumma dumma dumma

HISS!! Den är sååå kjänslig våran hiss. En granne längre ner öppnade sin dörr bara någon sekund innan hissen var uppe hos oss på 5:an, men hissen stannade å dörren gick inte att öppna å den stog stilla å stilla å stilla...så jag tryckte på BV å då gick det. Det är ofta strul med hissen...men nu är det mer att den stannar i fel lägen å så, innan var problemet att den inte ville funka alls ibland eller hakade upp sig å åkate upp å ner upp å ner å stannade på varje våning...gick inte å få stopp på den. Man blir ju lite nojjig när man åker ibland å vet att mobilen ligger hemma i v-rummet. Den beter sig väldigt mysko. Att en granne öppnar dörren tycker man ju att den borde klara av...eller?? Men det blir ett rejält tryck när man öppnar sin dörr, eller på sommaren då något fönster i trappen står öppet...då måste man låsa dörren, annars åker den upp om någon annan öppnar sin dörr, eller om man öppnar balkongdörren så åker ytterdörren upp oxå...man märker dessutom när en granne öppnar sin balkongdörr, hela köksfönstret skakar då...Ibland undrar jag om detta hus verkligen är säkert att bo i...jag tycker hyran är för hög för så lite...väggarna är så klena att tavlor trillar ner, toalettrullehållaren trillar oxå ner....det är otroligt lyhört, avloppen är typ sämst, kan ibland va livsfarligt å duscha om någon annan duschar...spolar man vatten samtidigt så kan vattnet bli iskallt...blommorna dör om de står i mitten av fönstret för det är iskall storm där...vet inte vad de där grejjerna kallas men det sitter nåt under varje fönster på golvet som blåser kallt...blommorna klarar inte det. spisfläkten...som dessutom är ny, den klarar vi oss utan, det är ingen skillnad typ, av eller på...

Jaja, tänker flytta så fort det bara går...alltså helst till eget hus...och ska man ha det i dessa trakter så lär det ju dröja 15 år till eller nåt...eller så får man bli norrlänning å köpa ett hus på 200 kvm för samma pris som en etta (om man har tur ) kostar att köpa här.

Idag är det plugga hemma som gäller...haha...jag som ska städa, tvätta å baka...handlade ingredienser till julgodis på väg hem från dagis nån timma sen, två plastkassar vart det.
Jocke hade kissat på sig inatt oxå så det blir extratvätt...
Plugga har jag inte alls lust med men måste!!

några julkort

Ja, jag har ju inget photoshop just nu så det är ont om bilder på vad jag hunnit göra. Men dessa bilder får duga...
Dessa kort ska väl skickas till folk som inte läser min blogg...vill ju inte visa korten i förväg...
HAr gjort fler kort å har idag fördelat ut dom till var och en som ska få dom. Får se om jag visar upp resten lite närmare jul, om jag minns. Gamla och nya papper...har ju endel kvar sen förra året och endel nytt som jag inte hunnit använda än, men det ska väl göras ett par layouter oxå så då ska de nog komma till användning antar jag.

Stina och Maria kanske känner igen vissa saker?!?
(saker från RAK:ar.)



skapat

Har skapat men inte visat något...men det beror mest på att vårat photoshop är pajj...eller vad det nu är...
Men de som fått plats i scannern kan jag ju visa upp ialla fall...




Och så lite vardagligt mitt i alltihopa...
Julstressen har ju kommit på besök...jag brukar ju vara klar med julklapparna i stort sätt när det är första advent, denna gång har jag ju knappt börjat å vi närmar oss andra advent...Å vissa julklappar ska skickas å lämnas INNAN jul så det vore ju bra å ha nåt att ge då...å sen efterlyser jag önskelistor hit å dit men får nästan inga så jag vet ju inte vad jag ska hitta på till ...ja, de flesta faktiskt. 3 julklappar har jag klara...hoho...det är ju inte mkt att komma med. Men nästa vecka nåndag då jag slutar tidigt så ska jag å pappa ses å hjälpas åt å hitta nåt till mamma patrick å jocke...kan ju alltid passa på å leta till några fler då. I år tog ju Jockes dagis inget foto eftersom vissa föräldrar tyckte det var för dyrt å att de inte var 100 % nöjda med bilderna...(det är små barn, kan man begära att de poserar och ser perfekta ut??)...jaja, hur som helst...det brukar ju vara en julklapp att ge till de närmaste, ett foto i nån fin ram men nu har vi inget foto att ge, å jag lyckas inte få till någon bra heller med min kamera så det verkar kört. Det lär ju bli bra mkt dyrare å gå till fotograf än vad dagisfotona hade kostat. Synd!! Alla förväntar sig väl att få ett inramat foto eftersom de brukar få det.

Nä, nu ser jag att det är dags att gå till dagis. Sen hem å duscha å öva matte så jag kan göra det där provet imorgon...nästa prov ser jag inte fram emot...geometri...det är inte min grej helt enkelt...Procent är mkt lättare!!

Lite senare nu...middagsdags.
Just fått mammas önskelista och vips så har jag beställt via nätet 2 st klappar. Plus en till...till mig själv...hihi.

G R A T T I S

Till Linda A som igår fick sin lilla kille!!

skriv på!!

http://www.bensinskatteuppror.se/

guuud så skönt

Nu är alla nationella proven gjorda...alltså suttit i skolan 3 timmar blöt efter allt regnande och ont i hals och snorig eftersom jag lyckas få motvind var jag än går...plus huvudvärk...så trevligt så...men proven är gjorda...blir nog inget vg denna gång...vet ett fel...å sen skrev jag inte på allt...man hann ju inte med...plus att sista killen pratade i samma tonläge å som om han hade nåt i munnen å rätt fort så uppfattade ju inte helt vad killen sa...men det var fler som tyckte det så det var inte min hörsel det var fel på denna gång...
Då är det matteproven jag ska försöka fixa nu bara...nationella får jag väl göra i vår istället...
MEn inte orkar jag väl öva matte NU IKVÄLL?!?!? Känns inte aktuellt...känns nog mer som en kväll under filten, en alvedon eller två...sdom ändå inte hjälper å massor med te...å film å bra serier å se...fast jag lär väl somna inom 15 minuter så jag behöver nog inte mer än en filt...haha. Jag är såååå trött, å frusen....

Nån som kommer över å gör middag åt oss??

tokiga grannar!!

Igårkväll hörde jag att det var folk hos grannarna ovanför...tänkte inte mer på det, men klockan 7 imorse då Jocke väckte mig så var det ännu mer livat...hög musik...uggla, techno, uggla igen...någon timma senare eller mer...trodde dom sov då men NEEEJ...det bankades hej vilt i golvet...Jocke vart skitskraj typ. Gick ut på balkongen å då flyger nåt ut från deras balkong...knappt jag v¨ga sticka ut huvet men var nyfiken...nåt slags kassaskrin kastade dom ut, som landade på tvätthusets tak. En jäkla smäll blev det ialla fall. Kristna människor verkar inte kloka...inte våra grannar ialla fall.

Och det finns andra människor här i området....dom har lixom haft adventsstakar och stjärnor i fönstrena sen mitten av oktober (kanske längre...det var då jag reagerade på det...). Jag som tycker det känns lite tidigt att börja pynta IDAG...undrar varför man pyntar såååå tidigt som dom gjort...vårat hus verkar väl normalast...vi är sist med pyntandet typ.

Jaaa, å vad vart det jag skulle skriva mer?!?! Minns ej.